EkonomiGündem

Hesaplara 9 bin 77 TL yatırıldı: TC kimlik numaranızla kontrol edin!

Ödemelerle ilgili detaylar yakından takip edilen konular arasında yer alıyor. Ağustos ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı ve ödeme için yapılan resmi açıklamalar vatandaşların araştırma konusu oldu. Bu ödemeler arasında evde bakım maaşı da var. Ödeme kapsamında hesaplara 9 bin 77 TL para veriliyor.

HESAPLARA 9 BİN 77 TL YATIRILDI

Devlet, evinde yaşlı, yardımı muhtaç, engelli yakınlarına bakanlara her ay düzenli olarak evde bakım maaşı kapsamında ödemede bulunuyor. Söz konusu ödemeden yararlanan vatandaşlar her ayın 15’i ile 31’i arasında 9 bin 77 TL ödeme yapılıyor. Ağustos ayı evde bakım maaşı ödemelerine ilişkin açıklama geldi. Bakan Göktaş, ödemelerin hesaplara yatmaya başladığını duyurdu.

Bakan Göktaş, “Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda yardımdan yararlanan 555 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 4,9 milyar TL ödeme yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

EVDE BAKIM MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI E-DEVLET VE SMS İLE SORGULAMA

Evde bakım maaşı e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.