EkonomiGündem

Karşılıksız 1250 TL verilecek: Yıl 4 kez hesaplara yatacak!

Destek ödemelerine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Farklı illerde yaşayan öğrencilere yılda 4 kez ulaşım desteği sağlanacak. Bakan Göktaş, ulaşım desteğinin bu yıl da süreceğini bildirdi. Buna göre, 1250 TL ulaşım desteği verilecek.

Şehir dışında öğretim gören öğrencilere 1250 TL ulaşım desteği sağlanacak. Yılda 4 kez gidiş-dönüş şehirlerarası ulaşım desteğinin bu yıl da devam edeceği açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım yapılan hanelerdeki ailesinden farklı bir ilde yaşayan öğrencilere verilen yılda dört defa gidiş-dönüş şehirlerarası ulaşım desteğinin 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da verileceğini müjdeledi.

Bakan Göktaş, ulaşım desteğiyle ilgili olarak şunları kaydetti:

“Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz ulaşım desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık.”

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Bakan Göktaş, ulaşım desteği almak için başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, ailenin ikametgâh adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini hatırlattı.