Gündem

Ankara’da çocuğu okula başlayanlara destek: Başkent Kart’a ödeme yapıldı!

Ankara’da çocuk sahiplerine bir destek kararı alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından okula başlayan çocuklar için kıyafet desteği sağlandı. Belediye, okul kıyafeti desteğinde bulundu.

Ankara’da ihtiyaç sahipleri için harekete geçildi. Büyükşehir Belediyesinden sosyal destek alan ailelerin okula giden çocukları için her yıl yapılan kırtasiye desteğine ek olarak bu yıl ilkokula başlayacak çocuklar için okul kıyafeti desteği de verildi.

1000 LİRALIK DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI

Okul kıyafeti alımlarında kullanılmaz üzere Başkent Kart’a 1000 liralık destek ödemesi yapıldı. Destek ödemesinden ilk aşamada 10 bin 166 öğrenci yararlandı. Toplam 10 milyon 166 bin lira giysi desteği ödemesi yapılırken, ayrıca 101 bin 40 ailenin ilkokul ve ortaokul düzeyindeki 119 bin 428 çocuğu için de 108 milyon 412 bin 750 liralık kırtasiye desteği ödemesi gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, yaptıkları yardımlarla çocukların eğitim yolculuğuna omuz verdiklerini bildirdi.