İzmir Haberleri

Efes Selçuk’ta Gençler Yaz Kampında Buluştu: “Kendi Hikayenizi Yazın!”

Efes Selçuk'ta düzenlenen 18. Türkel Minel Gençlik Yaz Kampı, gençlere ilham verici konuşmalar ve deneyimlerle dolu bir ortam sunuyor.

“Geleceğin sözünü Çağdaş Gençlik söyleyecek” sloganıyla düzenlenen kampta, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri Pamucak Sosyal Tesisleri’nde buluştu. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, üniversite yıllarındaki deneyimlerini paylaşarak gençlere ilham kaynağı oldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin hayatında nasıl dönüştürücü bir rol oynadığını anlatan Başkan Sengel, paylaşmanın ve toplumsal yarar sağlama bilincinin önemine dikkat çekti. “Bir tohumun filiz haline gelip yeşerip belediye başkanı olmasını sağladı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,” diyerek gençlere kendi hikayelerini yazmaları için cesaret verdi.

“Toplumsal Yarara Katkıda Bulunun”

Başkan Sengel, gençlere verdiği mesajda herkesin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edebileceğini vurguladı. “Elinizden gelen her şeyi yapın, geldiğiniz yerlerdeki hikâyeleri cebinizde tutun, ama herkes kendi hikâyesini kendisi yazsın,” dedi. Gençlere toplumsal düşünceden vazgeçmeden hareket etmelerini öğütleyen Sengel, kendi hikayelerini yazarken başkalarının yaşamlarına da dokunmanın önemine işaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de kampta gençlerle bir araya geldi. Kadınların ve gençlerin siyasette daha fazla temsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Gökçen, kendi tecrübelerini gençlerle paylaştı. Gençlerin siyasetteki mücadelesinin önemine değinen Gökçen, kadınların ve gençlerin birbirini destekleyerek daha güçlü bir temsil mücadelesi verebileceğini ifade etti. “Kadınlar ve gençler birbirini bulduğunda, iki taraf da birbirini güçlendirir,” dedi.

18.Türkel Minel Gençlik Yaz Kampı, gençlerin birbirinden farklı deneyimler kazanmasına olanak tanıyarak toplumsal bilincin güçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Kampın ilk gününde gençler, toplumsal sorumluluk ve kendi hikayelerini yazma üzerine değerli mesajlar aldı.