İzmir Haberleri

Torbalı’da Çocuklar Tiyatro ile Eğleniyor: Etkinlikler 20 Ekim’de Sona Erecek

Torbalı Belediyesi, çocukların sanata olan ilgisini artırmak amacıyla köylerde çocuk tiyatrosu düzenlemeye başladı.

Bu kapsamda, çeşitli mahallelerde sahnelenecek olan tiyatro oyunları, çocukların eğlenceli zaman geçirmelerini sağlıyor. Torbalı Belediyesi Gezici Çocuk Tiyatrosu, Ekim ayı boyunca 8 farklı mahallede minik izleyicileri ile buluşacak. Geçtiğimiz günlerde, Gezici Çocuk Tiyatrosu ekibi “Örümcek Adam Karlar Ülkesinde” adlı oyun ile Göllüce’de, ardından “Doğa Dostu Heidi” adlı eserle Şubaşı’nda sahne aldı. Her iki oyun da çocuklar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Oyunlar, sadece eğlenceli içerikleriyle değil, aynı zamanda çocuklara değerli mesajlar da veriyor.

Etkinlik Takvimi: 8 Mahallede 8 Farklı Oyun

Ekim ayı boyunca devam edecek tiyatro etkinlikleri, 11 Ekim Cuma günü Şehitler Mahallesi’nde “Kaybolan Minyon”, 12 Ekim Cumartesi Çaybaşı’nda “Winnie The Pooh Sıkı Dostlar”, 13 Ekim Pazar Özbey’de “Alice Harikalar Diyarında” gibi birçok popüler oyunu kapsıyor. Ayrıca, 18 Ekim Cuma günü Yeniköy’de “Rio ve Çizmeli Kedi”, 19 Ekim Cumartesi Karakuyu’da “Arı Maya ve Sıkı Dostlar”, 20 Ekim Pazar günü ise Yazıbaşı’da “Ayı Yogi Deniz Kızı Bilmecesi” adlı oyunlar sergilenecek.

Başkan Demir’den Destek ve Teşvik

Subaşı Mahallesi’nde sahnelenen oyunu izleyen Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, çocukların heyecanına ortak oldu. Oyun sonrası minik izleyicilere oyuncak hediye eden Başkan Demir, “Gezici Çocuk Tiyatromuzla sanat ve eğlenceyi çocuklarımız için mahallelerimize taşıyoruz. En büyük önceliğimiz sizin mutluluğunuz,” diyerek etkinliğin önemini vurguladı.