Gündem

A101, BİM, ŞOK Marketlerden alışveriş yapanlar dikkat: Yılbaşında market yasağına dair son bilgiler!

Bu sene yılbaşı kutlaması yapacak olan vatandaşlar, yılbaşında kısıtlama uygulanıp uygulanmayacağını şimdiden araştırmaya başladılar. Geçtiğimiz sene 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Aynı zamanda A101, BİM, ŞOK gibi marketlerde kısıtlama uygulanmıştı. Peki, bu sene yılbaşında A101, BİM, ŞOK marketler açık olacak mı?

Geçtiğimiz sene yılbaşı nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Aynı zamanda kısıtlamanın uygulandığı günlerde market gibi işletmelere de yasak geldi.

Kısıtlama boyuncu marketlerde alkol satışı yapılmadı. Ayrıca kısıtlamanın olduğu günler market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterdiler. Bu nedenle bu sene yılbaşı planı yapan vatandaşlar A101, BİM, ŞOK marketlerde yasak uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar.

Yılbaşında yasak olacak mı?

Yılbaşında herhangi bir kısıtlama uygulanıp uygulanmayacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak 29 Ekim sonrası tam kapanma olacak iddialarını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. İnşallah 29 Ekim’i de çok güzel, coşkulu bir şekilde kutlayacağız. İstanbul’da da biliyorsunuz, çok güzel, büyük bir eser o gün açılacak. AKM açılacak. 29 Ekim’den sonra da biz normal hayatımıza tedbirleri uygulayarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Marketlerin çalışma saatleri

A101, BİM, ŞOK market saat 09.00-21.00 arasında müşterilere hizmet veriyor. Ancak marketlerin çalışma saatleri yaşanılan bölgeye göre farklılık gösterebiliyor. Bazı market şubelerinde müşteriler 10.00-22.00 saatleri arasında alışverişlerini yapabiliyorlar.