A101, ŞOK, BİM, Migros: Bu ürünler marketlerde satılmayacak!

Corona virüsü salgını sürecinde birçok yeni uygulamaya geçilen marketler ile ilgili yeni kararlar alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı marketlerde satılamayacak ürünlere ilişkin olarak taslaklar hazırladı. Söz konusu taslaklar uygulamaya konulursa, BİM, A101, ŞOK, Migros gibi zincir marketlerde bazı ürünlerin satışı yasaklanacak.

Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı marketlerde yeni dönemi başlatacak taslaklar hazırladı. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre, 1500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere, zincir gıda marketlerde teknoloji ürünler, cep telefonu, sigara, beyaz eşya ve elektronik ürün satışı yapılamayacak. Küçük esnafı desteklemek için yapılan hazırlanan taslakta marketlerin Pazar günleri saat 11.00’den önce açılamayacağı da belirtildi.

Nar ekşisine yasak geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” taslağına göre ise marketlerde, ekşisi olmadığı halde nar ekşisi izlemini veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos adı altında satılan ürünlere izin verilmeyecek. Ayrıca, bir alkollü içkinin ana aroma maddesi veya o alkollü içkiye özgü görseller başka bir içkiyi işaret edecek şekilde kullanılamayacak.

Exit mobile version