AB Açıkladı: Türkiye’nin Uyguladığı Covid-19 Aşılarına Denklik Verecek

Avrupa Birliği karar aldı. Türkiye’nin aşı sertifikasını tanıyacak. Aralarında Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Türkiye’nin de dahil olduğu üç ülke için karar alındı. AB Komisyonu aşı sertifikalarını tanıyacak. Karar yarın itibariyle geçerli olacak.

AB Komisyonu’nun aldığı kararda Türkiye, Ukrayna ve Kuzey Makedonya’nın uygulamış olduğu covid-19 aşılarının sertifikalarını tanıma kararı aldı. Karar yarın itibariyle geçerli olacak. Bu üç ülkenin uyguladığı aşıların sertifikalarına ‘denklik’ verilecek.

AB Komisyonu yaptığı açıklamada Türkiye, Ukrayna, Kuzey Makedonya’nın aralarında bulunduğu ülkelerin aşı sertifikalarının AB aşı sertifikası sistemine bağlanacağına ve  verdikleri aşı sertifikalarının “AB Dijital COVID Sertifikası” ile aynı koşulları taşıyacağına karar verdi. Yarın itibariyle geçerli olacak kararda kişiler Avrupa seyahatlerini güvenli bir biçimde gerçekleştirebilecek. İkinci doz aşısı tamamlamış kişiler “COVID-19 Aşı Kartını” e-Nabız üzerinden veya Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından temin edebiliyor. Sertifikayla AB’de onaylı Kovid-19 aşılardan BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson and Johnson olmuş ve son dozun üzerinden 2 hafta geçmiş kişilere seyahatlerde ek test veya ilave kısıtlamalar uygulanmıyor.

Exit mobile version