AB ve UEFA’dan Enerji Tasarrufu İçin Reklam Kampanyası

AB ve UEFA, enerji tasarrufu konusunda kamuoyu bilincini artırmak için yeni bir reklam kampanyası başlattı. Nüfus, aşırı ampulleri kapatmak ve iç mekan sıcaklıklarını düşürmek gibi günlük yaşamda pratik önlemler almaya teşvik edilecektir.

Avrupa Birliği (AB) ve UEFA’nın enerji tasarrufu konusunda kamuoyu bilincini artırmak için yeni bir reklam kampanyası başlattığını bildirdi. Enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan 30 saniyelik reklam, UEFA’nın Avrupa’da düzenlediği Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi gibi maçlar ve ulusal müsabakalar sırasında televizyonda yayınlanacak. Reklam, halkı normalin üzerinde lambaların söndürülmesi, iç sıcaklığın düşürülmesi ve buzdolabının kapısının uzun süre açık bırakılmaması gibi günlük yaşamda pratik önlemler almaya teşvik edecektir.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Ukrayna’daki savaşın etkilerinin Avrupa’da ve dünyada enerji krizi şeklinde hissedildiğini belirterek, “Önümüzdeki birkaç kış zor geçecek” dedi. Bu zorluğun üstesinden gelmek için gerekli imkanlara sahip olduklarını kaydeden Timmermans, “Reklamda gördüğümüz basit adımlar büyük bir fark yaratabilir. Sıcaklığı 1 derece düşürürsek 10 milyar metreküp doğalgaz tasarrufu sağlarız. ” Timmermans, iklim kriziyle mücadele ve daha yeşil bir gelecek için enerji tasarrufunun da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sonra AB’nin Moskova’ya yaptırım uygulamaya başladığı ve Rusya’nın da Avrupa’ya doğal gaz arzını önemli ölçüde azalttığı belirtilmelidir. AB ve UEFA, iklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için 2021’den itibaren 3 yıllık bir işbirliği imzaladı. Kampanya, futbolun görünürlüğünü ve etkisini AB’nin iklim çalışmalarıyla birleştirmeyi amaçlıyor. Geçen yıl bu amaçla yapılan reklam filminde Luis Figo ve Gianluigi Buffon gibi yıldız futbolcular yer aldı.

Exit mobile version