ABD Başkanı Biden müttefiklere çağrı yaptı: Sovyet yapımı tankları Ukrayna’ya gönderin

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta kritik gelişmeler yaşanıyor. Bir ayı geride bırakan savaşta Rus ve Ukraynalı heyetler arasında müzakere görüşmelerinden olumlu olarak yorumlanan açıklamalar çıkmış olmasına rağmen Rus askerleri Ukrayna topraklarında saldırılarını sürdürüyor. Öte yandan Ukrayna ise devam eden savaşta diğer ülkelerden yardım beklemeye devam ediyor. Yardım bekleyen Ukrayna için kritik bir açıklama bu kez ABD Başkanı Joe Biden’dan geldi. Joe Biden, müttefik ülkelerden Ukrayna’ya Sovyet yapımı tanklar göndermelerini istedi. Biden’ın bu hamlesini yorumlayan uzmanlar, bu hamlenin savaşın seyrini değiştirebileceğini belirtirken, ABD’den gelen açıklamalarda bu tankların kısa sürede Ukrayna’ya ulaşacağı bilgisi verildi.

Joe Biden Müttefiklere Çağrı Yaptı

Devam eden savaşta müzakere görüşmeleri de sürerken, diğer yandan tarafların stratejik hamleleri de sürüyor. Stratejik hamlelere ilişkin olarak bir kritik gelişme de Ukrayna’nın yanında yer alan müttefik devletlerden biri olan ABD’den geldi. New York Times gazetesinin, ismini açıklamadan bazı üst düzey ABD’li yetkililerin açıklamalarına dayandırarak verdiği haberde, gazete konuşan yetkili kişinin, Joe Biden yönetiminin müttefiklere “Sovyet yapımı tanklarınızı Ukrayna’ya gönderin” çağrısında bulunduğunu ifade etti. Tankların Sovyet yapımı olmasındaki tercihin nedeninin ise Ukraynalıların bu araçları nasıl kullanacaklarını bilmesi olarak aktarıldı. Kısa bir süre önce Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de bu yönde benzer açıklamalarda bulunmuştu.

Tanklar Kısa Sürede Ukrayna’ya UIaşacak

Ney York Times gazetesine konuşan ABD’li yetkili, Sovyet yapımı tankların kısa bir süre içinde Ukrayna’ya ulaşacağını belirtti. Böylece ABD, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ilk kez tankların teslimi konusunda yardımcı olmuş oldu. Söz konusu haberde Ukrayna’ya kaç tankın gönderileceği konusunda ise bir bilgi yer almadı. Ancak bu tanklar sayesinde Donbas’ta bulunan Rus hedeflerinin uzun menzilli füzeler ile vurulabileceği de ifade edildi.

Exit mobile version