ABD Başkanı Biden’dan G20 sonrası açıklamalar!

ABD Başkanı Biden, 9-10 Eylül’de Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Zirvesi’ne katılmıştı. Zirvenin ardından Vietnam ziyareti için Hanoi’ye giden ABD Başkanı G20 ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hindistan Başbakanı Modi’yle görüştü

ABD Başkanı Biden, Hindistan Başbakanı Modi ile ikili görüşme gerçekleştirmişti. BBC’nin haberine göre; Biden ve Modi insan hakları ve özgür basının önemi üzerine bir görüşme gerçekleştirdi.

Haberin detayında Biden’ın sözlerine yer verildi. ABD Başkanı Biden yaptığı açıklamasında, “Ve her zaman yaptığım gibi, insan haklarına saygının önemli konusunu ve sivil toplumun ve özgür basının güçlü ve müreffeh bir ülke inşa etmede sahip olduğu hayati rolü Sayın Modi ile gündeme getirdim” ifadelerine yer verdi.

Hindistan’dan açıklama geldi

BBC’de yer alan habere göre; Hindistan, iki ülkenin başkanının yaptığı görüşmede bazı konularda işbirliği için söz verildiğini açıklarken, insan hakları konusunda herhangi bir görüşmenin yapıldığından bahsetmedi.

Bu yıl düzenlenen G20’ye hangi liderler katıldı?

Zirveye katılan liderler arasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva bulunuyor.

Kaynak: BBC

Exit mobile version