ABD Başkanı Biden’dan dikkat çeken Şi Cinping açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Hindistan’daki G20 Zirvesi’ne katılmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını açıkladı.

BBC’nin haberine göre; pazar günü gazetecilere açıklama yapan Joe Biden, hayal kırıklığına uğradığını ama Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’i göreceğini belirtti. Ancak yapılacak görüşmenin ne zaman olacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Geçen yıl G20’de buluşmuşlardı

ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping geçen yıl Endonezya’da düzenlenen G20 Zirvesi’nde buluşmuşlardı.

Katılım konusunda netlik yok

Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında, Şi Cinping’in G20 Zirvesi’ne katılımı sorulurken; Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından, Şi Cinping’in G20 zirvesine katılıp katılmayacağı ne doğrulandı ne de reddedildi.

BBC’nin haberindeki detayda; iki başkanın kasım ayında San Francisco’da düzenlenecek olan Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği toplantısında buluşma şansının hala olduğu bilgisi yer aldı.

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği nedir?

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC), 1989 yılında Asya Pasifik bölgesindeki işbirliğinin ve ekonomik refahın arttırılması ve üye devletler arasındaki bağların güçlendirilmesi amacıyla kurulmuştur.

APEC üyeleri kimler?

APEC’e üye olan 21 ülke bulunmaktadır. Bunlar: Avustralya, Brunei, Kanada, Şili, Çin, Hong Kong (Çin), Tayvan (Çin), Endonezya, Japonya, Kore, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Peru, Filipinler, Rusya Federasyonu, Singapur, Tayland, Amerika Birleşik Devletleri ve Vietnam’dır.

Kaynak: BBC

Exit mobile version