Gündem

ABD Başkanı Biden’dan son dakika Rusya açıklaması! “Kararlılıkla karşılık verilecektir”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas bölgesine özel askeri harekat başlattıklarını açıkladı. Gelen açıklama sonrası Rus birlikleri TSİ sabah saatlerinde Ukrayna’yı vurmaya başladı. Yerel medyadan gelen haberlerde ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Kiev’de büyük patlama seslerinin duyulduğu öğrenildi. Rusya’nın, Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri operasyon sonrasında ABD Başkanı Joe Biden, konuya ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Biden “Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya’dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir” dedi.

Kiev’de Patlama Sesleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazartesi akşamı ulusa sesleniş konuşmasında Rusya’nın, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donetsk ve Luhansk bölgelerini resmen tanıdığını belgeleyen kararnameyi imzaladı. Söz konusu konuşmasında kritik açıklamalarda bulunan Putin, Rusya’nın başlatacağı operasyonlara yönelik mesajlar da verdi. Ardından 24 Şubat Perşembe günü sabah saatlerinde Rusya resmen Ukrayna’ya girdi ve Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Başta Donbas bölgesi olmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’den de patlama sesleri gelmeye başladı.

Rusya, 2 Köyü Ele Geçirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamasında Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine askeri harekat başlattıklarını duyurdu. Kiev’den büyük patlama seslerinin geldiği öğrenilirken, hava operasyonları dışında Ukrayna’nın da yerden karşılık verdiği belirtildi. Gelen açıklamalarda Ukrayna polisi, Rusya’nın Luhansk’ta iki köyü ele geçirdiğini duyurdu. Öte yandan Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi de Rusya’nın Belarus ve Kırım’dan Ukrayna’ya saldırı başlattığını duyurdu.

“Tüm Askeri Havalimanlarımız Saldırı Altında”

Donbas bölgesinde, Rus ayrılıkçılarının kontrolü altındaki yerlerde Rus askerine ait tankların geçişleri görüntülendi. Diğer yandan Rus askeri araçlarının yer aldığı konvoyun, Ukrayna’nın Donbas bölgesinin olduğu sınıra doğru ilerlediği görüldü. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de siren sesleri duyulurken, Ukrayna Savunma Bakanlığı “Tüm askeri hava limanlarımız saldırı altında” açıklamasını yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Ukrayna’daki hava savunma sistemlerinin, askeri havalimanlarının ve hava kuvvetlerinin “yüksek hassasiyetli silahlar” ile etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Gelen açıklamada Donbas’a özel askeri operasyonun, ülkedeki sivillere bir tehdit oluşturmadığı da iddia edildi.