Gündem

ABD Hükümeti Türkiye’yi Seyahat Edecekleri Uyardı!

ABD Hükümeti vatandaşlarını Türkiye’ye seyahat etmemeleri konusunda uyardı. ABD Dışişleri Bakanlığı yayınladığı seyahat uyarısında “Covid-19 nedeniyle Türkiye’ye seyahat etmeyin. Bazı bölgelerde risk arttı” ifadelerini kullandı. Daha öncede Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’de artan covid-19 vakaları için Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarını böyle uyarmıştı.

ABD Dışişleri yayınladığı seyahat uyarısında Türkiye’yi seyahati gözden geçirme seviyesinden çıkararak seyahat etmeyin uyarısının bulunduğu listeye dahil ederek vatandaşları uyardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Aruba, Esvatini, İsrail, İzlanda Fransa, Fransız Polinezya’sı ve Tayland gibi ülkelere yüksek riskli ülkeler olarak sınıflandırdı.  Tüm seyahatlerden kaçının” tavsiyesini verdi. Bu listeye Türkiye’yi de dahil ederek seyahat ederek bu ülkelere seyahat gerçekleştirecek vatandaşlarını uyardı.

Almanya’da Türkiye’yi Yüksek Riskli Bölge İlan Etti

Almanya Hükümeti aldığı karar ile son zamanlarda artan vakalar nedeniyle Türkiye’yi “yüksek riskli bölgele” ilan etti. Türkiye’den Almanya’ya seyahat eden vatandaşlar aşı olduklarını belgelemek zorunda. Almanya’ya dönen vatandaşlar 10 gün zorunlu ev karantinasına girecek.

Geçtiğimiz hafta da listeyi güncellemişti

Türkiye İçin Seyahat Uyarısı

Almanya Dış İşleri Bakanlığı Türkiye’yi ziyaret edecek kişilerin seyahat bilgilerini güncelledi. Yapılan güncellemede Alman Dış İşleri Bakanlığı Türkiye’de vakaların çok arttığına dikkat çekti. 17 Ağustos itibarıyla Türkiye’ye “zaruri olmayan, turistik amaçlı seyahatler yapılmaması” uyarısına yer verildi.