ABD Rus oligarkların yatlarını tespit edenlere 5 milyon dolar ödül verecek!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Rus orduları 24 Şubat tarihinde Ukrayna’ya girdi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatı da böylece başlamış oldu. Rusya’nın işgal girişimine başlaması ile birlikte başta ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri olmak üzere birçok ülke Rusya’ya karşı yaptırım kararı aldı. Alınan bu kararlar en çok da Rus oligarklarına darbe vururken, Rus zenginlerinin kayıpları savaş sürecinde on milyarlarca dolara ulaştı. Ancak Rusya, askerlerini Ukrayna’dan buna rağmen çekmedi ve Rusya’ya ve Rus oligarklara karşı yaptırımların boyutları da artmaya başladı. Bu kez de ABD’de, Rus oligarkların lüks yatlarını ihbar edenlere 5 milyon dolara kadar ödül verileceği duyuruldu.

ABD Rus Oligarkları Tespit Etmek İstiyor

Rus zenginlerine karşı dünyanın birçok noktasında ekonomik yaptırım uygulama kararı alındı ve bu kararlara artarak alınmaya devam ediyor. Özellikle ABD, Rus oligarklara karşı yaptırımlarda ipleri sıkı tutmak istiyor ve bu nedenle her taşın altına bakıyor. Son olarak ABD hükümeti, Kremlin ile bağlantısı olan Rus oligarkların yasadışı yöntemler ile elde ettiği yatların peşine düştü.

ABD yönetimi bu alanda yat ve diğer varlıkların tespit edilmesine katkıda bulunanlara 5 milyon dolara kadar ödül verecek. Geçtiğimiz yıl ABD Kongresi’nde onaylanan ve 16 Mart günü resmen açıklanan ödül programı, Hazine Bakanlığı tarafından “Rusya Federasyonu hükümetini içeren yolsuzluklarla bağlantılı” varlıkların tespitinde maddi ödüller verilecek.

Ödüller Hazine Bakanlığı Tarafından Verilecek

Gelen açıklamalara göre tespit edilecek varlıklar arasında sadece yatlar bulunmuyor. Jetler gibi diğer birçok fiziksel varlık da bu sisteme dahil ediliyor. Olası tespitler durumunda ödüller ABD Hazine Bakanlığı tarafından verilecek ve söz konusu ödüller, son olarak Hazine Bakanı Janet Yellen tarafından onaylanacak. ABD, bu sayede Rus oligarkları iyice köşeye sıkıştırmak istiyor.

Exit mobile version