ABD Ukrayna’ya Askeri Yardım Gönderiyor! ABD Başkanı Joe Biden Duyurdu: 800 Milyon Dolarlık Askeri, 500 Milyon Dolarlık Ekonomik Yardım Yolda!

ABD Başkanı Joe Biden, hala devam eden Rusya – Ukrayna savaşıyla alakalı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Savaşa ilişkin yaptığı konuşmada Ukrayna’ya askeri ve ekonomik olmak üzere 1,3 milyar dolar tutarında yardım yapılacağını açıkladı. Biden, Rus bayraklı gemilerin ABD kıyılarına girmelerinin mümkün olmadığını söylerken savaş mağduru Ukrayna’lıların doğrudan ABD’ye giriş yapabileceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı basın toplantısında askeri olarak 800 milyon dolar, ekonomik olarak ise 500 milyon Dolar tutarında ek yardımlar yapılacağını açıkladı. Mühimmat ve silah yardımlarının doğrudan Donbas bölgesini savunmak için kullanılacağını açıklamalarına ekledi.

Her Rus Tankı İçin 10 Zırhlı Araç

Yaptığı basın toplantısı canlı yayınlanan Amerikan Başkanı, sağlanan ekipmanın Donbas bölgesinde kullanılacağını ve ek olarak 800 milyon dolarlık yardımı kapsayan yasaya imza attığını duyurdu. Ekipmanların rekor sayılabilecek bir hızda verildiğini söyleyen Biden, anti tank savar, silah sistemleri ve radar sistemleri sunulduğunu, bununla birlikte Ukrayna topraklarında bulunan her Rus tankına karşılık 10 tane zırhlı araç sağladıklarını sözlerine ekledi.

Önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen ABD Başkanı Joe Biden, Ruslara karşı yapılan yardım tüm müttefiklerine ve ortaklarına da yapıldığı söyledi. Her zaman reklam yapamayacaklarını ancak yumuşak konuştukları dönemlerde dahi büyük işler yapıklarını sözlerine ekledi.

Cesur Ukraynalılar

Donbas bölgesinin savunulması için yollanan mühimmat ve silahların doğrudan doğruya özgürlük cephesine gittiğini söyleyen Biden, ayrıca Ukraynalıların çok cesur olduklarını ve bunun takdir edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Biden’e göre Ukraynalıların cesareti olmasa Rusya’nın bu işgali önlenemezdi.

Putin’in vahşetini önlemek adına yardım paketlerinin güçlenmesi ve hızlanması gerektiğini söyleyen Amerikan Başkanı Biden, bu destekler devam ettiği sürece cesur Ukraynalıların haklı mücadelelerine devam edebileceğini açıklamalarına ekledi.

Mariupol’un Düştüğüne Dair Kanıt Yok

Mariupol hakkında da konuşan Joe Biden, Mariupol’de insani koridorların açılması gerektiğini ve sivillerin daha güvenli bölgelere transfer edilmesi gerektiğini söyledi. Biden, Rusların her ne kadar Mariupol’ü ele geçirdiklerini iddia etseler de ellerinde bölgenin tamamen düştüğünü gösteren bir kanıt olmadığını açıklamalarına ekledi.

Exit mobile version