Teknoloji

ABD’li teknoloji şirketi Amazon yeni yapay zeka asistanı Rufus’u duyurdu

ABD merkezli teknoloji şirketi Amazon, yeni üretken yapay zeka destekli alışveriş asistanı Rufus’u bazı ABD müşterilerinin kullanımına sundu.

Amazon tarafından yapılan açıklamada, şirketin müşteri deneyimini geliştirmek amacıyla uzun süredir yapay zekayı etkili bir şekilde kullandığı belirtildi. Geçen yıl Amazon mağazasında bir dizi yeni üretken yapay zeka destekli özelliğin tanıtıldığı hatırlatıldı ve bu yeniliklerin temel alınarak Rufus’un piyasaya sürüldüğü ifade edildi.

Rufus tam bir alışveriş asistanı

Açıklamada, Rufus’un Amazon’un geniş ürün kataloğu, müşteri yorumları, topluluk soru-cevapları ve internet üzerindeki genel bilgiler konusunda eğitildiği, çeşitli alışveriş ihtiyaçları ve ürünleriyle ilgili müşteri sorularını yanıtlayabilen, karşılaştırmalar sağlayabilen ve konuşma bağlamına dayalı önerilerde bulunabilen bir alışveriş asistanı olduğu belirtildi.

Rufus’un Amazon’un mobil uygulamasında ABD’deki belirli bir müşteri grubuna beta olarak sunulduğu ve gelecek haftalarda kademeli olarak ülkedeki diğer müşterilere açılacağı bildirildi. Amazon, yapay zekanın kullanımıyla müşteri memnuniyetini artırmayı hedeflediğini vurguladı.