İzmir HaberleriPolitika

Acar: Foça’nın rüzgarını arkamıza aldık, vatandaşın yetkisini bekliyoruz

Cumhur İttifakı MHP Foça Belediye Başkan Adayı Taner Acar, ilçedeki yerel seçim çalışmaları ve projeleri hakkında EGE TV mikrofonuna konuştu. Acar, “Foça’nın rüzgarını arkamıza aldık, vatandaşın yetkisini bekliyoruz” dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhur İttifakı’nın geçtiğimiz cumartesi günü İzmir’de düzenlediği aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Foça Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan MHP’li Taner Acar, EGE TV mikrofonuna konuştu. Yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Acar, seçilmesi durumunda Foça’da hayata geçirmeyi planladığı projelerden bahsetti. Foçalıların mevcut yönetimden memnun olmadığını dile getiren Acar, “Foça halkı kimlerin hizmet edeceğini çok iyi bildiği için tercihini yapmış halde… İlk günden beri hep Foça’nın sorunlarını eksiklerini dile getirdik. Şimdi de Foça’nın poyraz rüzgarını arkamıza aldık çalışıyoruz” sözlerini kaydetti.

“ARTIK FOÇA’YA HİZMET ETME ZAMANI”

Foça doğumlu olduğunu ve Foça’da ticaretle uğraştığını belirten Acar, “Foça’da esnaflık yapmayı çok seviyorum. Bunca yıl Foça halkı bana çok şey verdi. Biz bu saatten sonra artık Foça’ya hizmet vermek gerektiğine inanıyoruz” dedi. Foça’daki eksiklikleri sıralayan Acar, ilk sorun olarak sağlık hizmetlerine ulaşımı işaret etti. Evde bakım hizmetlerinden hastane ve sağlık ocağına kadar bir çok başlıkta projeler ürettiklerini ve bu hizmetlerin Foça’ya gelmesi için çalışacaklarını ifade eden Acar, “Burada yaşayan herkes doğumdan ölüme bizim sorumluluğumuzda olacak. Foçalı hemşehrilerimiz bizler sayesinde yerel yönetimin ne demek olduğunu, yerel yönetim hizmetlerinin ne demek olduğunu yeni dönemde bizlerle görecekler. Biz başaracağımıza inanıyoruz. Ekibimiz hazır. Nisan ayından sonra Foça’daki değişim rüzgarını tüm hemşehrilerimiz görecektir” diye konuştu.
Öte yandan Foça’nın çevre sorunlarına da değinen Acar, “Biz Foça’yı çok iyi koruyamıyoruz. Yerel yönetimlerdeki arkadaşlar, kusurlarını küresel ısınmaya atarak başka şeylerle kapatmaya çalışıyorlar. Biz burada dünya kenti Foça’yı yarattığımızda, Gencerli’ye gemiyle gelen çevre kirliliğinin azalacağını düşünüyorum. Çünkü Gencerli’ye gelen gemiler bizim yarattığımız Gencerli’yi görünce daha dikkatli olacaklar” dedi. Acar, geçtiğimiz yaz yaşanan denizanası istilasını da hatırlatarak deniz kirliliğinin önlenmesi için yapılması gereken arıtma sistemi yatırımlarına dikkat çekti.

“FOÇA’DA KİRALAR ÇOK ARTTI”

Foça’nın gelişmekte olan bir ilçe olduğunu ve buna karşılık yeni konutların üretilemediğini, üretilen konutların ise alt yapı sorunu olduğunu dile getiren Acar, “Foça’da artık bir ev kirası 35-40 bin TL’ye çıkmış durumda. Ama burada çok güzel bir sosyal konut alanımız var. Burada Foça’daki dostlarımıza bu evleri yaratmamız gerekiyor. Bununla ilgili 2019’da bir projemiz vardı. Sadece görev almayı bekliyoruz. Yeni dönemde görev aldıktan sonra en hızlı şekilde yapacağımız projelerden birisi” dedi. Yeni Foça ve Bağarası’nda inşa edilen yeni projelerinde alt yapı, üst yapı, elektrik ve internet gibi eksiklikleri olduğunu aktaran Acar, “Bunları çözmemiz gerekiyor. İlk olarak inşaat ruhsatı verme işini biraz yavaşlatacağız ve alt yapısını hazırlayacağız. Sonrasında bu sosyal konutları ortaya çıkaracağız” şeklinde konuştu.