Gündem

Acı bilanço yükselmeye devam ediyor: Ölü sayısı yükseldi!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerde 10 ilde yıkılma yaşanırken arama kurtarma çalışmaları depremin 9. gününde de devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremde can kaybı sayısı ile ilgili açıklama geldi. Acı bilançonun yükseldiği öğrenildi. Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biri olan 10 ilimizi yerle bir eden depremde ölü sayısının 31 bin 974’e yükseldiği öğrenildi.

AFAD DUYURDU

AFAD’dan alınan son bilgiye göre depremlerde toplam can kaybı 31 bin 974’e yükseldi. Ayrıca depremlerin ardından 3 bin 170 artçı deprem meydana geldi. 195 bin 962 afetzede ise deprem bölgesinden diğer illere tahliye edildi.

Günlük yaşamı büyük ölçüde etkileyen deprem beraberinde birçok kararı getirdi. Depremin etkilendiği 10 ilde OHAL ilan edildi, eğitime 1 Mart’a dek ara verildi. Üniversitelerin ise uzaktan eğitimle devam etmesi yönünde karar kılındı. Deprem bölgesi illerinin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki askerin mart ve nisan celpleri mayıs ayına ertelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere hane başına 10 bin TL’lik yardım yapılacağını açıkladı.