Açık havada gerçekleştirilen etkinlikler ile ilgili alınan karar açıklandı: 10.00 ile 01.00 saatleri arasında…

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile duyuruda bulundu. Yapılan paylaşıma göre, açık havada gerçekleştirilen etkinliklerin 10.00-01.00 saatleri arasında yapılması kararlaştırıldı.

“Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği” güncellendi. Bakanlık konu hakkındaki paylaşımında, “Şehirlere özel gürültü yönetimi hayata geçiyor. Hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

Bu kapsamda alınan kararlar açıklandı:


Gece arka plan sese seviyesinin daha düşük olmasından dolayı gürültünün daha fazla hissedilir olması sebebiyle; açık havada gerçekleştirilen etkinliklerin 10.00-01.00 saatleri arasında yapılması kararlaştırıldı.

Müzik yayını yapan işyerleri ve deniz araçlarına sese gücü sınırlayıcı sistemler kurulacak, sürekli izleme sistemleriyle Bakanlık elektronik olarak bilgilendirilecek.
Müzik yayını yapan deniz araçları için; müzik yayını yapılabilecek sahaların koordinatları İl Mahalli Çevre Kurul Kararı ile belirlenecek, belirlenen koordinatlar dışında faaliyet gösterilmesi durumunda idari yaptırım uygulanacak.

Havai fişek kullanımı için zaman ve mekan bildirilerek mahalli mülki amirlikten izin alınması zorunluluğu getirilmiştir.

Yerleşim alanlarındaki şantiye faaliyetleri 10.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Tarihi ve doğal yapıların bulunduğu bölgelerde çevresel titreşim sınır değerleri düzenlenmiş olup, belirlenen bu sınır değerler hassas, kapsamlı titreşim ölçümler ve bilimsel çalışmalar ile kısıtlanabilecektir.

Stratejik gürültü haritaları olmayan illerde, stratejik gürültü haritaları ve stratejik gürültü eylem planları üç yıl içerisinde hazırlanacaktır.

Exit mobile version