Açıklama geldi: Asgari ücrete enflasyonun üzerinde artış isteniyor!

Asgari ücrete ara zam Türkiye gündeminden düşmüyor. Açıklamalar peş peşe gelirken Hak-İş de asgari ücrete zam taleplerini duyurdu.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, bugün ikinci gerçekleştirilen asgari ücret toplantısına değinerek, “Enflasyonun üzerinde bir iyileştirme bekliyoruz” ifadesini kullandı.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR ZAM ORANI

Mahmut Arslan’ın asgari ücretle ilgili açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şu şekilde oldu:

“Asgari ücret tespit komisyonunun enflasyonun altında bir ücreti belirlememesini diliyoruz” diyen Arslan, “Onun için ocak ayından bu tarafa gerçekleşen enflasyon ortada. Bu doğrultuda inşallah enflasyonun üzerinde bir iyileştirme bekliyoruz.”

“Belediyeler, üniversiteler, özel sektördeki toplu sözleşmeler ne olacak? Burada ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. O yüzden bu yapılacak artışların bütün çalışanlara yönelik bir iyileştirmeye yönelik dönüştürülmesi gerekiyor. Özel sektördeki toplu sözleşmelerimiz eğer sözleşmelerin tarihleri temmuz ayında denk gelmiyorsa yılbaşına kadar aynı ücretle çalışmaya devam ediyorlar. Öyle bir noktaya geleceğiz ki bütün toplu sözleşmeler asgari ücret seviyesine düşecek. Bu toplu sözleşme düzeninin yok olması demektir.”

Exit mobile version