Açıklama geldi: Bugün itibariyle zam yapıldı! Temmuz ayında 100 lira daha zam gelecek

Geçtiğimiz günlerde sigara fiyatlarına uygulanan zammın ardından bir zam haberi daha geldi. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bazı rakı, viski, votka ve şarap ürünlerine yüzde 12-23 aralığında zam geldiğini duyurdu.

Sözcü’ye konuşan Aybaş, bugün itibariyle iki farklı markanın ürünlerine zam geldiğini belirtti ve diğer markaların da bu hafta içinde yeni fiyat listesini yayınlamasını beklediğini söyledi.

Söz konusu zamların maliyet zammı olduğunu söyleyen Aybaş, “Bu zamların bu hafta boyunca sürmesini bekliyoruz. Zam yapmayan diğer markalar da bu hafta içinde fiyat güncellemesi yapacaklardır” ifadelerini kullandı.

TEMMUZ’DA DA ZAM GELECEK

Diğer yandan Aybaş, Temmuz ayında alkol ürünlerine gelecek ÖTV zammının bu yıl çok yüksek tutarda gerçekleşmesini beklediklerini de ifade etti. Aybaş, “Temmuz’da rakıya gelen vergi zammı 100 lirayı bulabilir. Bu zamları ‘özgür yaşama müdahale zammı’ olarak niteliyoruz. Satışlara da doğrudan yansıyor, insanlar kaçak alkole yöneliyor. Örneğin gelip meyve suyu isteyen bazı müşterilerin etil alkol aldığını ve evde kendi alkolünü yapacağını anlıyoruz. Kaçak neredeyse sanayileşti artık” açıklamasını yaptı.

Exit mobile version