Açıklama Yapıldı: Kimliklerde Yeni Dönem Yarın Başlıyor

Kimlik kartlarında yeni dönem başlayacak. Kimlik kartlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Sürücü belgesi ve kimlik kartı birleştirme uygulamasının ardından yeni alınan karar ile birlikte e-imza da kimlik kartına aktarılabilecek. Vatandaşlara kamu ve özel sektörlerde gerçekleştirecekleri işlemlerde sağladığı kolaylık ve zaman kaybının önüne geçilmesi açısından önemli bir uygulamaya geçilecek. Yarından itibaren dileyen vatandaşlar kimlik kartlarını e-imza sistemine geçirebilecek.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu kimlik kartlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “e-İmza ile vatandaşlara yepyeni bir kolaylık sunacaklarını” ifade etti.

Uygulama Yarın Başlıyor

Yapılan açıklamaya göre: 10 Ocak Pazartesi tarihi ile itibaren 50 ildeki nüfus müdürlüklerinde başlayacak uygulama ile kimliklerde e-İmza sistemine geçilecek. Artık 50 ilde e-imza kimlik kartına aktarılabilecek. Uygulama ocak ayı sonunda ise 81 il nüfus müdürlüğünde aktif hale gelecek.

Uygulama Hangi İllerde Başlayacak?

Kimliklere yüklenecek E-imza uygulaması, İzmir, İstanbul, Anakara, Aydın, Antalya, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, illerinde yarından itibaren başlayacak.

E-imza uygulaması ile birlikte vatandaşlar, kamu ve özel sektörlerde gerçekleştirecekleri işlemlerde zaman kaybı yaşamayarak işlemlerini daha hızlı ve kolay gerçekleştirebilecek.

Exit mobile version