Açıklama Yapıldı: Koronavirüs Ne Zaman Bitecek?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve gün geçtikçe ortaya çıkan varyantlarıyla hayatımızı  kabusa çevirmeye devam eden koronavirüs ile ilgili açıklama yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgının ne zaman sonlanacağına dair açıklamalar yapıldı. DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, “Salgın ne zaman son bulacak bilemiyorum ama nasıl son bulacağını söyleyebilirim. Salgın, dünya genelinde yüzde 70 aşılama oranına ulaştığımızda, koronavirüs enfekte olan kişilerin tedavisinde kullanılacak etkili ve güvenli ilaçlar geliştirdiğimizde son bulacak” açıklamasını yaptı.

Koronavirüs Ne Zaman Son Bulacak?

Koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Hans Kluge, koronavirüs ve omicron varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koronavirüsün grip gibi epidemik hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Direktör koronavirüsün ne zaman son bulacağını açıkladı.Kluge,”Hepimiz, bilimle kuşandığımız ve yaptıklarımızın sorumluluğunu aldığımızda son bulacak” dedi.

Gelecek Yıl Daha İyi Olacak

Ayrıca yaptığı açıklamada Direktör Kluge, “Bulaşmasını engellemek bize bağlı. Koronasız olmayabiliriz ancak salgından kurtulmuş olabiliriz” dedi. Tüm dünyada salgınla mücadelede geçtiğimiz yıla göre daha iyi konumda olduğumuzu vurgulayan Kluge, “Her geçen gün, hayatları kurtaran daha etkili ve güvenli aşılarımız var. Virüsün daha güçlü olduğunu anlıyoruz ve kendimizi, sevdiklerimizi korumak için almamız gereken önlemleri biliyoruz. Koronavirüs tedavisinde oyunun kurallarını değiştirecek yeni ilaçlar piyasaya çıkıyor. Gelecek yılın, bu yıldan daha iyi olacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version