EkonomiGündem

Açıklama Yapıldı: Markete Girin En Uygun Ürünü Alın ve Çıkın

Döviz kurunun sert bir şekilde düşmesi ile birlikte, marketlerdeki gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde artan fiyatların düşmesi bekleniyor. Fiyatların bir türlü düşmemesi vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, ” Markete girin stantlarda bulunan en ucuz ürünü alın ve çıkın. Bu diğer markalar ve zincir marketler için rekabeti aşılar” ifadelerini kullandı.

Marketlerde İndirim Değil Zam Yapılıyor

Dolar ve Euro kurunda yaşanan sert düşüşün ardından vatandaşların artan gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde fiyat düşüş beklentisi yüksekti. Fakat işler vatandaşın beklediği gibi gitmedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkar Federasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, market fiyatlarına indirim değil zam yapıldığına dikkat çekmiş, özellikle peynir, zeytin, tuvalet kağıdı, su, peçete gibi ürünlerde yüzde 15-25 arasında zam yapıldığını belirtmişti.

Palandöken, esnaflarla birlikte bu konuları irdelediğini ifade etti. Fiyatların düşmemesi için hiçbir sebebin olmadığını söyleyen Palandöken, herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.