Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 17 bin 649 TL maaşla personel alımı yapacak! Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu!

Adalet Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre 17 bin 649 TL maaşla personel alımı yapılacağı öğrenildi. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada çeşitli meslek gruplarından 64 personel alımı yapılacağı duyurulurken başvuru şartları ve tarihleri açıklandı. İşte Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve tarihleri…

64 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Adalet Bakanlığı tarafından çeşitli meslek gruplarından toplam 64 personel alımı yapılacağı açıklandı. Alımların yapılacağı meslek dalları ise belli oldu. Adalet Bakanlığı bünyesinde 18 çözümleyici, 32 bilişim personeli ve 14 mühendis kadrosuna sözleşmeli personel alımı için sürecin ayrıntıları paylaşıldı.

Adalet Bakanlığı tarafından 64 çeşitli meslek gruplarından hangi mesleklere istihdam yapılacağı açıklandı. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 18 çözümleyici, 14 mühendis ve 32 bilişim personeli alımı yapılacağı açıklandı.

BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE İSTENİLEN BELGELER

Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sitesinden e-Devlet şifresi ile yapacak olup, duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurular 20 Eylül 2023 tarihinde başlayıp, 4 Ekim 2023 tarihinde saat 23:59:59’da sona erecektir.

Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır.

-Sisteme yüklenmesi gereken belgeler;

1) Adayın bilgi ve tecrübe düzeyini gösterir sertifika ve sair belgeler, (Sertifikalar, verildikleri kuruluşun belirlediği sertifika geçerlilik sorgulama yöntemleriyle Bakanlığımız tarafından doğrulanacaktır.)

2) Fotoğraflı detaylı özgeçmiş,

3) Yabancı dil bilgisi seviyesini gösteren belge,

4) En az 1 yıl Bilgi İşlem Merkezlerinde programcı olarak çalıştığına dair belge,

5) Sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyan (Ek-1),

6) Java programlama dili ile güncel programlama dillerinden en az iki tanesine ilişkin belge veya belgeler, (Transkript belgesi de kabul edilecektir.)

7) Çözümleyici, Sistem Programcısı ve Programcı olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK’ya tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi özel kesimde geçen süreleri gösterir SGK dökümü veya ıslak imza ve kaşe ile onaylanmış çalışma belgesi,

8) Belirtilen bölümler dışındaki bölümlerden veya yurtdışındaki üniversitelerin denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için e-devlet başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı yüklemeleri gerekmektedir.

Belgelerin pdf ya da jpeg formatında yüklenmesi gerekmektedir.

Sisteme yüklenmesi gereken Ek-1 belgesini temin etmek için tıklayınız.

BAŞVURU SONUÇLARININ DUYURULMASI, SÖZLÜ SINAVIN YERİ VE TARİHİ

Başvuru sonuçları ile sözlü sınav yeri ve tarihi Bakanlığımız www.adalet.gov.tr internet sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca, adaylar Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sitesinde sözlü sınava ilişkin bilgilerini görüntüleyebilecektir.

SÖZLÜ SINAV KONULARI

1) Gereksinim yönetimi,

2) Süreç modelleme,

3) Yazılım geliştirme süreçleri,

4) Temel SQL bilgisi,

Ayrıca yukarıda özel şartlarda belirtilen tüm hususlar, zorunlu veya tercihen aranan şartlarla ilgili mülakat esnasında gerektiğinde ilave sorular sorulacak ve uygulamalı testler yapılabilecektir.

DİĞER HUSUSLAR

Adaylardan gerekli durumlarda; sisteme yüklenen belgelerin asılları istenilebilecektir.

Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar ile eksiklerden adaylar sorumlu olacaktır.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ile sınava girme şartlarını taşımadıkları halde sınava girip başarılı olan adaylarla sözleşme yapılmayacaktır. Sözleşme imzalandıktan sonra, bu durumların anlaşılması halinde ise sözleşme feshedilecektir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hakkında hukuki işlem yapılacaktır.

Adaylar, başvuru sonuçlarının açıklanmasından itibaren 5 (Beş) iş günü içinde dilekçe ile şahsen veya posta yoluyla Sınav Kuruluna itiraz edebileceklerdir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İtiraz üzerine yapılan inceleme sonucu ilgililere yazılı olarak bildirilecektir. Süresi içinde yapılmayan itirazlar işleme alınmayacaktır.

Sınavı kazanan her bir adayın güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır. (Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması neticesinde Değerlendirme Komisyonu tarafından memuriyet veya kamu görevine uygun olmadığı değerlendirilen adaylarla sözleşme imzalanmayacaktır).
Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca sözleşmeli personel, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemeyeceğinden bu durumdaki adayların (4 üncü fıkranın a,b,c bendlerinde belirtilen durumlar hariç) istihdamı yapılmayacaktır.

BRÜT ÜCRET

Mesleki Tecrübesi İngilizce Düzeyi Brüt Aylık Ücreti

5 Yıldan Fazla

A-B 24.419,75

C 23.456,10

D 22.921,53

3-5 Yıl

A-B 22.600,22

C 21.823,42

D 21.441,45

1-3 Yıl

A-B 20.625,35

C 19.977,21

D 19.588,64

0-1 Yıl

A-B 17.649,05

C 16.835,90

D 16.397,96

İdare tarafından yukarıda belirtilen brüt ücretlerin 1,9 katına kadar ödeme yapılabilecektir.

14.07.2023 tarihli 7456 sayılı Kanunun 28 inci maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen ek 40 ıncı madde uyarınca ilave ödeme ayrıca yapılacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.