Kamu

Adalet Bakanlığı Ocak ayı içerisinde personel alımı için ilan verecek!

Kamuya bağlı olarak çalışmak isteyen vatandaşlar, Adalet Bakanlığı alımları için araştırmalar yapıyor. Bu kapsamda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül alım bekleyenlere güzel haberi verdi. Bakan Gül tarafından yapılan açıklamalarda Ocak ayı içerisinde sözleşmeli personel ve sürekli işçi alımını duyuracaklarını bildirdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adliyelerde görev yapan yazı işleri ve idari işler müdürleri ile video konferans yöntemiyle buluştu. Çalışanların taleplerini dinleyen Gül, “İnsan kaynakları kapasitemizin güçlendirilmesi için çalışmalarımız yeni yılda da hız kesmeden devam edecek. Bu ay sözleşmeli personel ve sürekli işçi alımını duyurup, bu yıl içerisinde göreve başlamalarını sağlayacağız. Sizlerin ihtiyaç ve beklentilerinizi dikkate alan bir personel rejimini önemsiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Üstün gayret gösterdiğinizi biliyorum”

Yapılan ve yapılacak olan düzenlemelerin altında temel beklentinin adalete erişmek olduğunu söyleyen Gül, “Adalet teşkilatımızın değerli mensupları olarak bu konuda üstün bir gayret ve hassasiyet gösterdiğinizi biliyorum. Gerçekten büyük bir fedakarlıkla çalışan idarecilerimize ve personelimize buradan selamlarımı, muhabbetlerimi gönderiyorum.” Dedi.

Adalet Bakanlığı’nın 2021 yılında yaklaşık 10 bin personel alımı yapması bekleniyor. 2020 yılında da icra ve zabıt katibi alımı yapılmadığı için bu sene alımların gerçekleştirileceği düşünülüyor.