Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları 3 Mayıs 2021 tarihinde sona eriyor

Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatında görevlendirilmek üzere personel alımı yapacak. Toplamda 23 personel alımı yapılacak olup başvurular 3 Mayıs 2021 tarihinde sona erecektir. Peki, Adalet Bakanlığı hangi mesleklerden personel veya memur alımı yapacak? KPSS şartı var mı? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İşte detaylar…

Adalet Bakanlığı 19 Nisan 2021’de yeni bir personel alım ilanı yayınladı. İlana göre Bakanlık, kendi bünyesinde daimi olarak istihdam etmek üzere 10 İngilizce, 8 Fransızca ve 5 Almanca dilinde mütercim-tercüman alınacaktır.

BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE İSTENİLEN BELGELER

Adaylar başvurularını 19/04/2021-03/05/2021 tarihleri arasında saat 23:59:59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir.

Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adayların öğrenim bilgileri ve 2020 KPSS puanları, ilgili web servisleri aracılığı ile alınacaktır.

Öğrenim bilgisi alınamayan veya hatalı görünen adayların ilgili kutucuğu işaretleyip öğrenim belgelerini (PDF ya da JPEG) formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Adayların aşağıda istenilen belgeleri sisteme eksiksiz ve tek tek yüklemek suretiyle başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar ile eksik belgelerden adaylar sorumludur.

Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Tamamlandı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Sisteme yüklenmesi gereken belgeler;

1) Yabancı dil bilgisi seviyesini gösteren belge,

2) Fotoğraflı ve detaylı özgeçmiş,

3) Sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyan (Ek-1 Beyan örneği) Sisteme yüklenen belgelerin asıllarının ibraz edilmesi adaylardan istenebilecektir.

Başvuru sonuçları ile sözlü sınavın yeri ve tarihi (www.adalet.gov.tr) internet sitesinde ilân edilecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Diğer tüm detaylar için BURAYA TIKLAYINIZ

Exit mobile version