Personel Alımı

Adalet Bakanlığı personel alımı için ilan yayınladı: İzmir, İstanbul ve Ankara’da sınav yapılacak!

Adalet Bakanlığı resmen duyurdu. Bakanlık tarafından yayınlanan yeni ilana göre alım yapılacak. Söz konusu alımlar, hakim ve savcı kadrolarında gerçekleştirilecek. Alımlar için yapılacak sınavların İzmir, İstanbul ve Ankara’da gerçekleşeceği bildirildi.

Adalet Bakanlığı 800 adlî yargı hâkim ve savcı adayı,100 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı, 100 idari yargı hâkim adayı alımı yapılacağını duyurdu. Bu kapsamda adayların yazılı sınava alınacağı duyuruldu. ÖSYM tarafından yapılacak olan sınavların Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Sınavlara Başvurular

Adaylar başvurularını, 2-10 Kasım 2021 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleriyle) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir Başvuru Merkezinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır.

Adaylar başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiye https://www.ilan.gov.tr/ilan/864111/personel-alimi-akademik-kadro-ve-egitim-ilanlari/kamu-personel-alim-ve-sinavlari/adalet-bakanligi-1-000-hakim-ve-savci-adayi-alacak adresi üzerinden ulaşabilirler.