İzmir Haberleri

Adana’da yakalanan holding sahibi çift İzmir’e getirildi

Adana’da nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla aranan ve yasa dışı yollardan kaçmaya çalıştığı belirtilen bir holding sahibi ile eşi, düzenlenen operasyonla yakalanarak İzmir’e getirildi. Zanlılar, drone fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle 2 bin 500 kişiden 2.5 milyar lira topladıkları iddia ediliyor.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların borsa ve kripto para piyasasında çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla operasyonlarını sürdürüyor.

Yurt dışına çıkmaya hazırlanıyorlardı

Yapılan çalışmalar sonucunda, yurt dışına çıkma hazırlığı içinde oldukları iddia edilen holdingin kurucusu ve sahibi S.O. ile eşi S.O., Adana’da saklandıkları yerde yakalandı ve İzmir’e getirildi. Ayrıca, çiftle birlikte Adana ve Mersin’de gözaltına alınan 2 kişi de sağlık kontrolleri için İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 27 kişi gözaltına alınırken, hala aranan 3 şüphelinin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Drone fabrikası kurma vaadiyle dolandırıcılık

Dün, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçlamasıyla aranan bir holdingin sahibi S.O., eşi S.O. ve çalışanlarını yakalamak için operasyon düzenlemişti. Operasyon sırasında, holding binasının boşaltıldığı ve şüphelilerin borsa ve kripto para piyasalarında yatırım yaptığı, ayrıca drone fabrikası kurarak kar payı vaadiyle milyarlarca lira topladığı belirlenmişti.