Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır? Okul sorgulama detayları

Her sene okula kayıt yaptıracak olan veliler tarafından “Adrese göre okul sorgulama nasıl yapılır?” sorusunun cevabı araştırılıyor. İşte adrese göre  sorgulama ile ilgili detaylar…

E-Okul adrese göre okul sorgulama işleminin nasıl yapılacağını; çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olacağını, ilkokul ve ortaokul kayıtlarının ne şekilde gerçekleştiğine dair detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

İkamete göre hangi okula sorgulama ve gidileceğini öğrenmek anaokuluna, ilkokula ya da ortaokula yeni başlayan öğrenci velilerinin çocuklarının tam kaydını yapabilmeleri için gereklidir.  egehaber.com Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) kayıtlı adrese göre bilgilerine bağlı olarak il, ilçe, semt veya mahalledeki en yakın okulların tespitini sağlar; bu bilgileri E-Okul sistemi de kullanır. Bu sayede öğrencinin kaydı en yakın okula düşer. Kesin kayıt işlemleri gerçekleştirilmeden önce E-Okul üzerinden adrese göre okul sorgulama işlemi yapılarak mağduriyetlerin önüne geçilebilir.

E-Okul Kayıt Sorgulama

E-Okul kayıt öğrenme işlemleri ve okul sorgulama 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde ‘’2019 – 2020 Öğretim Yılı Okul Öncesi – İlkokul – Ortaokul e-Kayıt Sonuçları’’ sayfasından yapılmaktadır. Bu işlemi gerçekleştirmek için takip edilmesi gereken adımlar şu şekildedir:

* https://eokulyd.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx sayfasına girilmelidir.
* Sayfada görülen giriş kodu, öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir.
Sayfaya giriş yapıldıktan sonra açılan ekte öğrencinin adı, soyadı, kaçıncı sınıf öğrencisi olduğu, kaydının göründüğü okulun telefon numarası ve adresi yer almaktadır. Bu sayfadaki bilgiler öğrencinin bahsi geçen okula kaydolduğunu değil, kaydının göründüğünü göstermektedir. Bu uygulama kesin kayıt işlemlerini tamamlamak için gerekli olan bilgileri sunar; öğrencinin okula kaydını sağlamaz.

Çocuğum Hangi Okula Kayıtlı?

Öğrencinin kaydı hangi okulda ise E-Okul e-Kayıt sisteminde o okulun bilgileri yer alır.  egehaber.com E-Ok-ul e-Kayıt sisteminde yer alan okulların listesine ulaşılabilir. Bu bilgilere ulaşmak için:
* https://mebbis.meb.gov.tr/KurumListesi.aspx sayfasına girilmelidir.
* Resmi ya da özel kurum,
* İkamet edilen il,
* İkamet edilen ilçe,
* Kurum türü
Bilgileri gerekli şekilde doldurulursa kurumların MERNİS’te yer alan tüm adres, telefon, faks, MERNİS adres kodu ve internet sitesi bilgilerine erişilebilir. Bu sayedeokul sorgulama kaydının öğrencinin hangi düşeceği öğrenilebilir.

E-Okul Yeni Kayıt

Okul sorgulama dışında E-Okul kayıt girişi yalnızca kaydı olan öğrenciler içindir. Vatandaşlar E-Okul üzerinden kayıt oluşturamaz, kayıtlı bilgilere ulaşım sağlar. E-Okul yeni kayıt işlemleri anaokulu, birinci sınıf ve beşinci sınıf; yani anaokulu, ilkokul ve ortaokul geçişleri sürecinde MERNİS’ten alınan bilgiler doğrultusunda E-Okul sistemi tarafından yapılır. Adrese göre okul sorgulama işleminden yararlanan veliler okula giderek yeni kayıt oluşturabilir, kayıt girişini tamamlayabilir.

E-Okul Birinci Sınıf Kayıt

Okul sorgulama ve E-Okul ilkokul kayıt için öncelikle okula birinci sınıfa kayıt yaptıracak öğrencinin doğum tarihi ve hangi eğitim – öğretim yılı içerisinde birinci sınıfa kayıt yaptıracağı bilinmelidir.  egehaber.com Bu bilgilere sahip olunmuşsa adrese göre okul sorgulama işlemi ile öğrencinin kaydının düştüğü okul hakkında bilgi edinilip kesin kayıt işlemleri gerçekleştirilebilir. Normal şartlarda okul kayıtlarının yapıldığı yılın eğitim – öğretim yıl başlangıcı olan eylül ayı itibari ile 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. 69 ayı doldurmayan öğrenciler velinin yazılı isteği doğrultusunda, 66 – 68 ay arası olmak şartı ile, ilkokula kaydolabilir. 69 ayı doldurmuş ve kayıt olma hakkı olan 69, 70 ve 71 aylık öğrenciler de velilerinin yazılı isteği doğrultusunda okul öncesi eğitime yönlendirilebilir ya da ilkokul kayıtları bir yıl ertelenebilir.

E-Okul Beşinci Sınıf Kayıt

Okul sorgulama ile E-Okul Ortaokul kayıt işlemleri için birinci sınıfa kayıt olan öğrencilerden istenen bilgilere ihtiyaç duyulmamaktadır. İlkokulu tamamlayan öğrenciler ailelerinin ve kendilerinin MERNİS’te kayıtlı bilgileri doğrultusunda uygun ortaokullardan birine kayıtları düşecek şekilde yerleştirilir. Kayıtların hangi okula yapılacağının takibi E-Okul adrese göre okul sorgulama sistemi üzerinden gerçekleştirilebilir.

Kaynak: egehaber.com

Exit mobile version