Hava Durumu

AFAD birçok bölge için turuncu uyarı veridi! Sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve fırtına uyarısı

İstanbul’da kuvvetli sağanak nedeniyle sel, su baskını ve ulaşım aksaklıkları yaşandı. Yağışın pazar sabahına kadar devam edeceği bildirildi. Vatandaşlar dikkatli olmaya çağrıldı.

İstanbul, bir kez daha kısa süreli ama kuvvetli sağanakla mücadele etmek zorunda kaldı. Bazı ilçeler suya gömüldü, araçlar sürüklendi, sürücüler araçlarında mahsur kaldı. Metro istasyonları suyla doldu, AFAD turuncu uyarı verdi. İstanbul için yağışın sabah saatlerine kadar süreceği bildirildi.

Selin Etkilediği İlçeler

Yağışların en çok etkilediği ilçeler Başakşehir, Arnavutköy, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa oldu. Bu ilçelerde yollar nehre döndü, dereler taşma noktasına geldi. Belediye ekipleri yoğun bir biçimde gelen ihbarlara yönelik sahada aksiyon aldı.

Başakşehir’de aracında mahsur kalan bir kişinin yardımına çevredekiler koştu. Küçükçekmece’de suya kapılan bir motosikletli kurye ise metrelerce sürüklendi. Çatalca’da yoğun yağış nedeniyle yol çöktü. Ambulanslar ise suyla dolan alt geçitlerde mahsur kaldı.

Arnavutköy’de sel nedeniyle öğrenciler okulda mahsur kaldı. Yardımlarına velileri ve itfaiye ekipleri yetişti. Gaziosmanpaşa metro istasyonunun merdivenlerinden su şelale gibi aktı.

Bodrum Katlara Dikkat

İstanbul Valisi Davut Gül, özellikle bodrum katta yaşayanların dikkatli olmasını istedi. “Bodrumlarda kalmamalarını ve selam ediyoruz. Geçmişte su bastıysa yine su basabilir” dedi.

Gül, kamu yapılarının da yine sınıfta kaldığını belirterek, “Hava fena yağıyor” diye konuştu.

Yağış Ne Zaman Bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için turuncu kodlu uyarı verdi. Yağışın cumartesi geceyi pazara bağlayan zaman dilimi içerisinde pazar sabahına kadar süreceği bildirildi.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

Cuma günü yağışın Batı Karadeniz’in iç kesimlerine ilerlemesi bekleniyor. Bolu, Kastamonu, Bartın ve Karabük için de uyarı var.