GenelGündem

Afgan Mülteciler Yakalandı, İnsan Kaçakçısı Tutuklandı

Taliban gücünden kaçan Afganlar, Türkiye’ye kaçmaya devam ediyor.

En çok tercih edilen illerden biri olan Van İlinin Erciş, ilçesinde 73 kaçak göçmen yakalandı.

İddialara göre insan kaçakçılığı yapan ve gözaltına alınan minibüsçü N.Ç.tutuklandı.

Kaçak göçmenlerle ilgili çalışmalarına ara vermeden son hızla devam eden Erciş Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Jandarma Suç Araştırma Timi ve istihbarat birimleri ve Jandarma ekipleri, Topraklı Mahallesi’nde takip ettikleri minibüsü durdurdu.

Minibüste 50 Afgan uyruklu göçmen yakalandı. Yapılan incelemelerde, daha fazla yolcu alabilmek için minibüsteki koltukların söküldüğü tespit edildi. Göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen ve gözaltına alınan sürücü N.Ç., gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen N.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Açlıktan Baygın Düşen 23 Afgan Göçmen Yakalandı

Erciş ilçesinde bulunan Aşağıgöze Mahallesi’ne bağlı İncesu mezrasında ise arazide açlık ve susuzluk nedeniyle halsiz olan 23 Afgan kaçak göçmen yakalandı.

Toplamda 73 kaçak göçmen Erciş Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Zabıta ekipleri açlıktan ve susuzluktan baygınlık geçiren göçmenlere su ve yemek ikramında bulunu.

Afgan vatandaşı kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Erciş İlçesinde son 6 ayda 890 kaçak göçmeni yakalayan Erciş Jandarma Komutanlığı ekipleri; 20 araca el koyarken, 28 şüpheliye 3 milyon 376 bin 817 lira ceza uyguladı.

Günde 1000’e Yakın Afgan Toprağını Terk ediyor

Günde 1000 Afgan vatandaşının ülkeyi terk ettiği düşünülüyor. Komşu ülkelere akın akın göç eden Afgan vatandaşlarının favori göç noktalarından biri de Türkiye. Günde 200-300 Afgan vatandaşının kaçak yollarla Türkiye’ye kaçtıkları düşünülüyor. Mülteci Afganların, özellikle İran üzerinden Türkiye’ye geçiş yaptıkları iddia ediliyor. https://www.egehaber.com/afganistandan-turkiyeye-multeci-akini-412039/