Afrika Birliği G20’nin yeni daimi üyesi!

G20, Afrika Birliği’nin Avrupa Birliği ile aynı statüde G20’ye katılmasını kabul etti. India Times’ın haberine göre; Afrika Birliği, tıpkı Avrupa Birliği gibi G20’nin daimi üyesi oluyor. Yapılan bu hamleyle Afrika ülkelerinin iklim değişikliği gibi küresel sorunlarda daha fazla söz hakkına sahip olması planlanıyor.

Narendra Modi tam üyelik istedi

India Times’ın haberinde yer alan detay bilgiye göre; Hindistan Başbakanı Narendra Modi Afrika Birliği’nin G20’ye tam üyeliğine öncelik verilmesini düşünürken, İtalyan siyasetçi Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Afrika Birliği’nin G-20 üyeliğini savundu.

G20’ye girmeyi başaran Afrika Birliği, 55 üyesiyle kendisini temsil etme hakkına sahip olmuş olacak.

G20 nerede düzenleniyor?

Dünyanın gelişmiş 19 ülkesinin ve Avrupa Birliği’nin katıldığı zirve, bu yıl Hindistan’ın Delhi şehrinde gerçekleştirilecek. Hindistan’ın ev sahipliği yaptığı zirve 9-10 Eylül’de olacak.

G20’ye kimler üye?

Avrupa Birliği, Almanya, Avustralya, Meksika, Brezilya, Çin, Endonezya, ABD, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Arjantin, Hindistan, Türkiye, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Rusya ve Suudi Arabistan G20’ye üye olan devletler arasında bulunuyor.

Kaynak: India Times

Exit mobile version