Afyonkarahisar, İzmir, Denizli, Kütahya’da yaşayanlar dikkat: Sabahtan geceye kadar sürecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden Türkiye genelinde havanın nasıl olacağını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Türkiye genelinde hava sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur beklenirken Ege Bölgesi’nde ise parçalı ve az bulutlu geçeceği öğrenildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Kütahya’da havanın nasıl olacağını resmi internet sitesi üzerinden değerlendirerek duyurdu. İşte detaylar

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Kocaeli, Yalova, Niğde, Kayseri, Sivas, Düzce, Tokat, Samsun, Ordu ve Ardahan çevreleri ile Balıkesir ve Kars’ın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu sabah saatlerinden itibaren Artvin çevreleri ile Rize’nin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 3°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 10°C
Az bulutlu

İZMİR °C, 13°C
Az bulutlu

KÜTAHYA °C, 3°C
Parçalı ve az bulutlu

Exit mobile version