Afyonkarahisar haberleriEge HaberleriGündemYerel Haberler

Afyonkarahisar’da Feci Olay! 40 Yolcu Soğuk Havada Otobüste Mahsur Kaldı

Afyonkarahisar’da meydana gelen olayda içerisinde 40 yolcu bulunan otobüs karlı havanında etkisiyle buzlanan yolda kontrolden çıkarak refüje girdi. Refüjde mahsur kalan yolcu otobüsünün yardımına belediye ekipleri koştu.

40 Yolcuya Yardım Eli Uzatıldı

Olay, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanan ve kayganlaşan yolda ilerleyen yolcu otobüsü bir anda kontrolden çıkarak refüje girdi. İçerisinde 40 yolcunun bulunduğu otobüsü refüjde mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Topdere mevkisinde mahsur kalan yolcu otobüsündekilere ulaştı. Ekipler tarafından otobüste bulunan yolculara battaniye ve sıcak çorba dağıtımı yapıldıktan sonra yolcular ilçede konuk edildi. Yolcu otobüsü ise güvenli bir bölgeye çekildi.

Belediye Başkanı Serkan Koyuncu yaptığı açıklamada, “Yolcular üşümesin, çocukları hasta olmasın diye tüm personel, ellerinde sıcak yemekler, içecekler, battaniyeler ile hazır kıta otobüsün başında bekleyip yemek dağıttı. Yolcular misafir edilip, araç güvenli bir alana götürüldü. Devlet işte burada, vatandaşının en ihtiyaç duyduğu anda yanında.” ifadelerini kullandı.