Ağustos 2022 TOKİ sosyal konut başvurusu! TOKİ başvuruları ne zaman, nereden yapılacak? TOKİ projelerine kimler başvuru yapabilecek?

2021 Aralık tarihinde üst sınırlara ulaşan döviz kurları ve altın fiyatları, gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan pek çok hizmet başlığının ve buna bağlı olarak da hizmet ürününün yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Yapılan zamlardan en çok etkilenen sektörlerin başında ise emlak sektörü geldi.

Artan döviz kurları ve altın fiyatları, hammadde fiyatlarını direkt olarak etkiledi. Hammadde fiyatlarının en büyük etkisi sıfır konutlar üzerinde olacak diye düşünülürken, sıfır konutların fiyatlarında gözlenen artış, ikinci el konut piyasasını da direkt olarak arttırdı.

Konut fiyatlarında ortaya çıkan fahiş rakamlar, devlet kurumlarını ve özel bankaları harekete geçirdi. Kendi bünyelerinde uygun ödeme planlarına sahip olan konut kredisi hizmetleri geliştirmeye çalışan özel bankaları, devlet eli ile geliştirilmiş olan düşük faizli konut kredileri izledi.

Devlet tarafından duyurulan 0,89 ve 0,99 faiz oranlı konut kredilerinin hedeflenen talep ile karşılaşmaması, yetkilileri bir kez daha harekete geçirdi. Hali hazırda geçim derdi içerisinde olan ancak ev sahibi olmanın da yollarını arayan dar ve orta gelirli vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli haber geldi.

1 Ağustos tarihinde düzenlenen kabine toplantısından sonra kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın zamanda kira öder gibi ev sahibi olmanın yolunun açılacağını ve bunun da TOKİ projeleri aracılığı ile yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusundan sonra TOKİ 2022 başvuruları sorgulanmaya başladı.

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

81 ilde inşa edilecek olan TOKİ konutlarına ilişkin başvuru duyurusu henüz yapılmadı. Başvuru ekranının yakın zamanda erişime açılacağı tahmin ediliyor.

TOKİ KONUTLARI KAÇ PARA OLACAK?

TOKİ konutlarının kaç TL’den satışa sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak ödemelerin yüzde 10’unun peşin alınacağı geri kalanının ise 240 aya kadar taksitlendirilebileceği bilgileri vatandaşlar ile resmen paylaşıldı.

TOKİ KONUTLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

TOKİ projesine hane halkı aylık toplam geliri 10 bin TL’yi geçmeyen vatandaşlar başvurabilecek. Bu tutar, İstanbul başvuruları için 11 bin 500 TL ile sınırlandırılacak. Ayrıca TOKİ konutlarına başvuru yapacak olan kişilerin ve hane halkı üyelerinin, herhangi bir mülke sahip olmamaları istenecek.

Exit mobile version