Ağustos ayında 29 kadın öldürüldü 21 kadının ölümü ise şüpheli bulundu

Kadına şiddet son bulmuyor. Hemen her gün bir ya da birkaç kadının cinayete kurban gittiği haberlerini alıyoruz. İstatistikler çok açık ve net olmasa da basına yansıyan haberlere göre yılın ilk 8 ayında tam 360 kadınımız öldürüldü. 202’si cinayet olarak kayıtlara geçerken, 158’nin ölümü şüpheli bulundu. Ağustos ayında ise 29 kadın cinayeti işlendi ve 21 kadının ölümü şüpheli bulundu.

Kadınlar kimler tarafından nerede nasıl öldürüldü?

Kadınlar en çok en güvenli alanlarında yani evlerinde öldürüldü. Ve maalesef en yakınları tarafından… Eşleri, çocukları, sevgilileri ya da aileleri katilleri oldu. Cezaların yetersiz olduğu herkesin malumu. Yine de hiçbir şeyin yapılmıyor oluşu can yakmaya devam ediyor.

Ağustos’ta kadınların yüzde 59’u evli olduğu erkek tarafından öldürüldü

Öldürülen 29 kadının 17’si evli olduğu erkek, 4’ü birlikte olduğu erkek, 3’ü eskiden evli olduğu erkek, 3’ü tanıdığı biri, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü. 1 kadını öldüren kişi ile yakınlığı tespit edilemedi.

Bu ay öldürülen kadınların yüzde 69’u evlerinde öldürüldü

Kadınların 20’si evinde, 4’ü sokakta, 2’si iş yerinde, 1’i arabada, 1’i inşaat alanında öldürüldü. 1 kadının öldürüldüğü yer tespit edilemedi.

Bu ay öldürülen kadınların yüzde 48’i ateşli silah ile öldürüldü

Bu ay öldürülen kadınların 14’ü ateşli silahlarla, 10’u kesici aletlerle, 2’si darp edilerek, 2’si yüksekten itilerek, 1’i boğularak öldürüldü.

 

DİĞER AYLARIN İSTATİSTİK VERİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Exit mobile version