Ekonomi

Aile Bakanı duyurdu: Destek ödemeleri yatırılmaya başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım yardım ödemelerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Yanık, yapmış olduğu yazılı açıklamada, engellilere dair politikaları aile odaklı sosyal hizmet vizyonuyla gerçekleştirdiklerini kaydetti:

“530 binin üzerindeki vatandaşımız için evde bakım hizmeti sağlıyoruz”

Yanık, bakım ihtiyacı bulunan engellilerin yanında desteklenmelerinin öncelikli amaçları olduğunu söyleyerek, “”Yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlarımıza kuruluşlarda bakım hizmeti sunuyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere, gündüzlü bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımıyla bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz. Şu an 530 binin üzerinde vatandaşımıza evde bakım yardımı veriyoruz.” şeklinde konuştu.

“20 Kasım’a dek 964 milyon TL ödeme gerçekleştirilecek”

Evde bakım yardımı dahilinde hak sahibi başına aylık olarak bin 798 TL’lik ödeme yapıldığını anımsatan Yanık, ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığını kaydetti.

Bakan Yanık açıklamasına, “Evde Bakım Yardımı’yla bakıma ihtiyacı bulunan engelli vatandaşlarla aileleri için kasımda toplam 964 milyon TL’lik ödeme yapılacak. Evde Bakım Yardımı ödemeleri 20 Kasım’a dek bitirilecek.”