Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Aile Bakanlığından beklenen ödemeler başladı! Ev hanımlarına 1.100 TL nakit para veriliyor: e-Devletten hemen alabilirsiniz

Devlet destekleri devam ederken bir güzel haber de ev hanımlarına geldi. Ev hanımlarına ihtiyaçları için destek verileceği bildirildi. Konu ile ilgili olarak ev hanımları için bir yardım paketi oluşturuldu. Bunun için e-Devlet üzerinden başvuru yapan ev hanımlarına 1.100 TL para verileceği bildirildi.

EV HANIMLARINA 1.100 TL DESTEK

Devlet ev hanımlarına sosyal yardım başvurusu yaptığı belirtilirken süt parası, doğum parası gibi desteklerde bulunan devlet ev hanımları için de kolları sıvarken bu sefer de 1.100 TL destek için başvurular başladı. Sosyal yardım paketi geliştirildi ve bu ödemelerin Aile Bakanlığı tarafından yapıldığı aktarıldı. Ayrıca ev hanımlarının başvuru yapabileceği diğer destekler de şöyle paylaşıldı:

Pandemi ev hanımlarına sosyal destek yardım paketi,

Ev hanımlarına 1100 TL yardım parası,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım paketi

Valiliklerin tarafından verilen yardım paketleri

Belediyelerin sağladığı yardım paketleri

BAŞVURU DETAYLARI

Ev hanımlarından sosyal yardım ve maddi yardım başvurusu esnasında başvuru formları doldurmaları isteniyor. Her kurumun başvuru formunun birbirinden farklı olsa da kişisel bilgilerinin aynı olduğu aktarıldı.

Çalışmayan ev hanımlarına devletin bazı kurumları nakit para yardımı yapıldığı belirtilerek ev hanımlarına nakit para desteği veren yerlerin başında Kaymakamlık binalarında hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı yardım parası geldiği duyuruldu.

Ev hanımları e-Devlet’e T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak Aile Bakanlığının sunduğu yukarıdaki destek isimlerini arama kutucuğu içine yazarak ilgili destek sayfasına ulaşacaklar. Buradan destek için başvuru yapılabilecek.