EğitimEkonomiGenel

Aile Bakanlığı’ndan ‘eğitim yardımı’ ödemeleri başladı

Aile Bakanlığı’ndan ‘eğitim yardımı’ ödemeleri başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ailelere müjdeyi verdi.

eğitim yardımı ödemeleri
eğitim yardımı ödemeleri

Aile Bakanlığı’ndan ‘eğitim yardımı’ ödemeleri başladı

2023-2024 yeni Eğitim ve Öğretim yılı başlıyor. Okulların açılmasına son 2 gün kaldı. 11 Eylül pazartesi günü okula başlayacak öğrencilere ve ailelerine Aile Bakanlığı tarafından ‘eğitim yardımı’ destek ödeme müjdesi geldi. Milyonlarca öğrenci ve aileler rahat bir nefes alacak.

İlkokul, ortaokul ve lise dahil tüm kademelere

Ekonomik kriz etkisi ile birlikte dar  gelirli aile sayısının artması sonucu destek ödemeleri için Bakanlık kolları sıvadı. Yapılan bir çok Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin yanında okulların açılmasına günler kala ilkokul, ortaokul ve lise dahil olmak üzere tüm kademelerde ailelere eğitim süresince her ay kesintisiz ödeme yapılacak.

Eğitim Yardımının amacı; Kesintisiz eğitim

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, “Türkiye Aile Destek Programı Çocuk Desteği”, “Şartlı Eğitim Yardımı”, “Eğitim Materyali Yardımı” ve diğer yardımlar olmak üzere birçok başlıkta destek sundukları destek ödemelerinin çocuklara yönelik sosyal yardımları, çocuğun üstün yararını ön planda tutacak şekilde aile odaklı olduğu vurgulandı. Göktaş, ‘Çocuklarımızın eğitim hayatlarına kesintisiz bir şekilde devam etmesi, geleceğimiz açısından önem arz ediyor’

Nasıl ödeme alınır?

Dar gelirli ailelerin nasıl eğitim ödemelerinden faydalanabileceği merak ediliyor. Bunun için ailelerin PTT şubelerine giderek gelirlerine ilişkin bilgileri paylaşmaları gerekiyor. Yapılan araştırmalar sonucunda uygun görülen ailelere ‘eğitim yardımı’ ödemeleri başlar.

5.100 TL para yardımı

Ödemelerin temel olarak  eğitim süresi boyunca her ay düzenli olarak en düşük 650 TL ile 5.100 TL aralığında olacağı düşünülüyor. Geçtiğimiz yıl ödemelerin üniversite öğrencilerini de kapsadığı belirtilmişti. Ocak ayındaki açıklamalarda eğitim yardımı ödemelerine ilişkin İlkokul, ortaokul, lise öğrencisine 5.100 TL para yardımı! 1,2,3,4,5. sınıf dahil geri ödemesiz cep harçlığı! Çocuğu okula giden ailelere müjde! İlkokul, ortaokul, lise öğrencisine 5.100 TL para yardımı yapılacak denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim Yardımı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ise ödemelere ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

Üyelerin yurt içinde yükseköğrenim gören çocuklarına öğrenimleri süresince yılda 9 ay süreyle ve her ay yapılan yardımdır. 2022-2023 öğretim yılında her üniversite öğrencisi için aylık 640,00 -TL. ve açık öğretim öğrencisi için aylık 256,00 -TL öğrenim yardımı ödemesi yapılacaktır.