EkonomiGenel

Aile ve Gençlik Bankası’ndan FAİZSİZ 150.000 TL Kredi çekmek için maaş bordrosu şartı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde seçim çalışmaları kapsamında söz verdiği evlilik kredisi hayata geçiriliyor.

Aile ve Gençlik Bankası’ndan FAİZSİZ 150.000 TL Kredi çekmek için maaş bordrosu şartı- İlk kez ve yeni evlilik yapacak olan gençlere sağlanacak olan evlilik kredisine ilişkin olarak Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş maaş bordrosu ve aylık maaş tutarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Herkes bu ayrıntıyı bilmiyor.

EVLİLİK KREDİSİNDE ÖNEMLİ DETAYLAR

Türkiye’nin yüksek enflasyon ve ekonomik kriz ile mücadele ettiği bu yıllarda evlilik hayalleri kuran çiftler için Cumhurbaşkanı talimatı ile birlikte Aile ve Gençlik Bankası tarafından faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz olarak 150 Bin TL kredi verileceği belirtildi. Özetle,  evlenecek gençlere 150 bin liralık faizsiz kredi, ilk iki yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli olarak verilecek. Ancak krediye ilişkin Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş’tan ‘asgari ücret’ detayı milyonlara aktarıldı.

Kurtuluş “Burada önümüzdeki hafta alt komisyonda görüşülmek üzere Meclis’e sevk edilmesi beklenen yasa hazırlığına göre 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplamda 5 yıl geri ödemeli ve 150 bin TL üst limitli olacak” ifadelerini kullandı.

KURTULUŞ, ŞARTLARI TEK TEK AÇIKLADI

Burada bir diğer şart ise evlenecek olan taraflardan sadece birine verilebilecek bir krediden bahsediyoruz. Hem kadın hem erkeğe verilme durumu söz konusu olmayacaktır. İlk evliliğini yapacak olanlara verilecek bir kredi olacaktır, yani ikinci evliliğini yapan kişiler için bu imkandan faydalanılamamaktadır.

Tarafların her ikisinin de ilk evliliği olması halinde yararlanabilecektir ve tarafların toplam gelirinin asgari ücretin 3 katını aşmaması halinde krediden faydalanma imkanı olmasını bekliyorum.

Yeni kurulacak olan bir aileye yönelik kredi söz konusu olacaktır. Tarafların ikisine de ayrı ayrı kredi verilmesi söz konusu olmayacaktır.

Yukarıdaki şartların olası öngörülerine göre şartları sağlamayanların krediden şuan için yararlanamayacağı düşünülüyor. Son karar önümüzdeki günlerde TBMM’den geçen yasa sonrası belli olacak.