Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 duyurusunu yaptı İhtiyaç sahibi vatandaşlara, 2 bin 300 TL ödeme yapılacak!

Ülke sınırları içerisinde ihtiyaç sahibi olan ve bu neden ile çeşitli alanlarda geçimini sağlayamayan vatandaşlar için devlet tarafından geliştirilmiş olan birçok sosyal yardım modeli bulunuyor. Yeni yılın gelmesi ile birlikte, ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmasını engellemek amacı ile mevcut sosyal yardım modellerinin arasına yeni ödemelerin de eklendiği duyuruldu.

Geçtiğimiz yılın son haftalarına doğru Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyurulmuş olan doğalgaz yardımı, bu dönem itibari ile resmen yürürlüğe girdi. Şu an ihtiyaç sahiplerinin başvuru yapması için erişime açılmış olan yardım ekranları aracılığı ile başvurusu olumlu olarak değerlendirilmiş olan vatandaşlara, azami olarak 2 bin 300 TL ödenmesine karar verildi. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilgili sosyal yardım ödemesinden nasıl yararlanılır? Doğalgaz yardımına nereden başvuru yapılır?

2022 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Doğalgaz Desteği

Aralık ayı içerisinde kameraların karşısına geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakanlığın yeni dönem hizmetleri ile ilgili bilgiler verirken, 2022 yılında kömür yardımına ek olarak doğalgaz yardımı da yapılacağının sinyallerini vermişti. Yeni yıla girilmesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan doğalgaz desteği, resmen vatandaşlara ilan edildi.

Bakanlığın ilgili ödeneği aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan sosyal yardım miktarının, 450 TL ile 1.150 TL aralığında olmasına karar verildi. İhtiyaç sahibinin ilgili ödeme aralığından nasıl faydalanacağı, yaşadığı bölgenin iklim şartlarına göre belirlenecek.

Yılda İki Kere Ödeme Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yeni dönem doğalgaz desteği ile ilgili yapılmış olan duyuruya göre doğalgaz faturasını ödemekte zorluk çeken ihtiyaç sahiplerine, yılda iki kere ödeme yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda vatandaşlara ödenecek en yüksek sosyal yardım tutarı, 2.300 TL olacak

2022 Doğalgaz Faturası Desteği Başvuru Nasıl Yapılır?

Mart ayına kadar başvuruları kabul etmeye devam edecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerinin e-devlet aracılığı ile doğalgaz faturası desteği için başvuru yapabileceklerini ilan etti.

Exit mobile version