Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı: Evinde hastası olan her vatandaşa, 2 bin 706 TL ödeme yapılacak! 2022 evde bakım aylığı

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve çeşitli sebeplerden ötürü dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan birtakım sosyal yardım modellerinden yararlanabiliyorlar. Bu kapsamda bakanlık tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden olan evde bakım maaşı, evde bakıma muhtaç hastası olan kişiler tarafından sıklık ile araştırılan konu başlıkları arasında yerini alıyor.

Evde Bakım Maaşı Nedir?

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yeme- içme, tuvalet ve diğer kişisel bakım ihtiyaçlarını tek başına yerine getiremeyen engelli, yaşlı ya da hasta bakımından sorumlu olan kişiler, bakanlığın bu yardımından faydalanabiliyorlar. İlgili şartların sağlanması ve vatandaşın ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlaması durumunda bakanlık, her ay belirli miktarlarda ödemeyi vatandaşların hesabına yatırıyor.

Evde Bakım Maaşı Başvuru Evrakları

Evde bakıma muhtaç aile üyesi bulunan vatandaşlar, bakanlığın İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezlerine gerekli belgeleri ibraz etmeleri halinde, evde bakım maaşı ödemesini almaya hak kazanıyorlar. Bakanlığın resmi internet sitesi içerisinde yer alan başvuru evrakları ise şu şekilde belirlendi:

Evde Bakım Maaşından Kimler Yararlanamaz?

Evde bakım maaşından yararlanmak isteyen kişilerin hane gelirlerinin, asgari ücretin üçte ikisinin üzerinde olması, ilgili sosyal yardım modelinden yararlanılamaması için bir sebeptir. Ayrıca başvuru esnasında istenilen belgelerin ibraz edilemiyor olması da ilgili yardımdan yararlanılamamasına sebep olmaktadır.

Exit mobile version