Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu: Okul çağında çocuğu olan dar gelirli vatandaşlara, tek dilekçe karşılığında geri ödemesiz nakit desteği sağlanacak!

Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararı etkileri ile yeni dönemde de yükseliş trendini sürdüren ekonomi piyasaları, gündelik hayat içerisinde satın alınan hizmetlere ve diğer hizmet ürünlerine yüksek oranlı zamların yansımasına sebep oldu. 2022 yılına girilmesi ile birlikte fiyatlarında artış gözlenen konu başlıklarından biri olan eğitim masrafları, dar gelirli ailelerin bütçelerini aşmaya başladı.

Okula giden çocuğu ya da çocukları olan ancak yeni dönemde ortaya çıkan hizmet zamlarından ötürü eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan vatandaşlar, bu sıkıntıları çözüme kavuşturmak adına alternatif yöntemler aramaya başladılar. Bu noktada ailelerin yüzlerini bir nebze de olsa güldürecek olan destek haberi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, ilgili şartları sağlayan ailelere “SED yardımı” başlığı altında nakdi destekte bulunacağını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED Yardımı 2022

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve çeşitli faktörler çerçevesinde geçinmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlar için geliştirdiği sosyal yardım modelleri sayesinde en çok takip edilen kamu kurumlarından biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde çocuğunun ya da çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan ailelere SED yardımı aracılığı ile destek olacağını bildirdi.

SED Yardımı Ne Kadar?

Açılımı “Sosyal ve Ekonomik Destek” olan SED için araştırmalar sürerken, bakanlık ilgili şartları sağlayan ihtiyaç sahibi ailelere, her ay ya da ihtiyaç sahibi olma durumunun devamı kapsamında nakdi destekte bulunacağını açıkladı. SED yardımı, yeni dönemin ekonomik verileri ışığında güncellenerek 1649 TL’ye yükseltildi.

SED Yardımı Başvurusu 2022

Bakanlığın SED yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, dilekçe aracılığı ile Sosyal Hizmet Müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Exit mobile version