Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturası yardımını açıkladı: O grupta yer alan vatandaşlara, 206 TL tutarında fatura yardımı yapılacak!

Sosyal devlet olma yükümlülüklerinin başında, ülke sınırları içerisinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara devlet eli ile olanak sağlamak gelmektedir. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine, birçok farklı kategori altında birbirinden farklı tutarlarda sosyal yardımlar yapılmaktadır.

Rusya- Ukrayna savaşının patlak vermesi ve ekonomi piyasalarında yukarı yönlü hareketlerin gözlenmesi, enerji fiyatlarını direkt olarak etkiledi. Buna bağlı olarak artan elektrik faturaları karşılığında sosyal devlet olma yükümlülüğünü yerine getirmek için çalışmalar başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili şartları sağlayan her vatandaşa 206 TL’ye kadar elektrik desteği verileceğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elektrik Faturası Yardımı

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı başlıklar altında geliştirmiş olduğu sosyal yardım modelleri sayesinde vatandaşlar tarafından en çok takip edilen devlet kurumlarından biridir. Bu kapsamda artan elektrik faturası bedellerinden sonra da vatandaşlar tarafından en sık sorgulanan kurum olma özelliğine sahip olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu fatura ödemelerini yapmakta zorlanan vatandaşlara, elektrik yardımında bulunacağını açıkladı. Bakanlık, hane içi kişi sayısına göre değişen yardım tutarlarını şu şekilde açıkladı:

Elektrik Yardımı Başvuruları Nereye Yapılır?

Yeni dönemde elektrik faturasını ödeyemediği için bakanlıktan sosyal yardım desteği almak isteyen vatandaşların, bağlı bulundukları İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Elektrik Yardımları Nakit Mi Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan elektrik yardımları, ihtiyaç sahiplerinin bilgileri doğrultusunda sisteme işlenmektedir. Böylelikle vatandaşlar elektrik faturaları ile PTT şubelerine giderek, kendilerine tanımlanmış olan yardımdan sistem aracılığı ile yararlanabilmektedirler.

Exit mobile version