Genel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu duyurdu: T.C. kimlik numarasını veren herkese, temmuz ayı içerisinde karşılıksız ödemeler yapılacak!

Ekonomik şartların birçok faktör çerçevesinde giderek ağırlaştığı şu günlerde, devlet yardımlarını araştıran kişi sayısı da oldukça yükseldi. Mevcut gelirleri ile giderek artan masraflara karşı direnecek gücü bulamayan ve temel ihtiyaçlarını dahi karşılarken eksiye düşen vatandaşlar, devlet kurumlarından karşılıksız olarak alabilecekleri nakdi yardımları öğrenmeye çalışıyorlar.

Bu kapsamda vatandaşların nakit desteği arayışlarına olumlu cevap veren kamu kurumlarından olan Sosyal Güvenlik Kurumu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir süredir hizmete sundukları nakit ödeme hizmetlerine ilişkin güncel duyurularını yayınladı. Her iki kurum da belirlemiş oldukları kategoriler altında yer alan şartları sağlayan tüm vatandaşlara, karşılıksız nakit ödeme hizmeti sunacaklarını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Çeyiz Yardımı 2022

Ülkemizin önde gelen kamu kurumlarından olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde de birçok farklı kategori altında karşılıksız yardım hizmeti sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda anne veya babasından kalmış olan maaşı alan yetim kız çocuklarına seslenen kamu kurumu, resmi evliliği bulunan tüm vatandaşlara başvuru yapmaları durumunda 12 ile 24 maaş aralığında değişiklik gösteren tutarlarda karşılıksız ödeme hizmeti yapacağını bildirdi.

2015 Yılından Sonra Doğum Yapmış Olanlara Nakit Yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2015 yılından sonra çocuğu olmuş olan tüm ihtiyaç sahiplerine ilgili evrakları ibraz etmeleri durumunda tek seferliğe mahsus olmak üzere nakit yardımı yapacağını belirtti. Bakanlık ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL ödeme yapılacağını açıkladı.

İkiz, Üçüz ve Diğer Çoklu Doğumlara Düzenli Destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çoklu doğum yolu ile çocuk sahibi olan ailelere düzenli nakit yardımında bulunacağını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu yardım tutarının 215 TL olduğu ve her ay için hesaplanıp, iki ayda bir olacak şekilde hesaplara geçeceği bildirildi.