Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, o grupta yer alan vatandaşlara 2 bin 706 TL ödeneceğini duyurdu! Devlet destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ülke sınırları içerisinde yer alan ve maddi yetersizliklerden ötürü dezavantajlı bazı grupların içerisinde değerlendirilen vatandaşlara, bazı sosyal yardım modelleri geliştirerek vatandaşların toplum içerisine dahil edilmesini ve devlet desteği ile ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda bakanlık tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri de evde bakım maaşıdır.

Mart ayı ödemelerinin yapılmaya başlandığı evde bakım maaşı, son günlerde arama motorlarında vatandaşlar tarafından en sık sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Peki, söz konusu yardım kimlere verilir, başvuru şartları nelerdir?

Evde Bakım Aylığı Nedir 2022?

Evde bakım aylığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden biridir. Bu yardım modeli, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, gündelik hayatını idame ettirme noktasında zorlanan vatandaşlara ve onlara bakmak ile yükümlü olan vasilerine ya da diğer kişilere yapılmaktadır. Güncel yardım tutarı, aylık 2 bin 706 TL olarak belirlenmiştir.

Evde Bakım Aylığı Başvuru Şartları Nelerdir?

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan evde bakım aylığı hizmetinden yararlanmak isteyen bakıma muhtaç kişilerin sağlamaları gereken başvuru kriterleri şu şekilde belirlenmiştir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Ağır engelli olduğunu ya da bakımını kendisinin karşılayamadığını ispat edebiliyor olmak
  • Hanede yaşayan kişilerin aylık gelirinin asgari ücretin 3’te birinden fazla olmaması
  • Engel durumu için sağlık raporuna sahip olmak

Evde Bakım Aylığı Başvurusu Nereye Yapılır?

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan evde bakım aylığı için belirlenmiş olan başvuru şartlarını sağlayan vatandaşların, ilgili belgeler ile birlikte bağlı bulundukları İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmeleri gerekmektedir.