Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan alınacak aylık 3 bin 336 TL yardım için başvurular sürüyor! Yardım için tek şart…

Engelli bireylerin bakımı için yakınına ödenen maaş türüne verilen isim olan evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca eylül ayı için hesaplara aktarıldı. Temmuz ayından bu yana 3 bin 336 TL olarak ödenmeye başlanmış olan evde bakım maaşları için bu ay ödenen toplam miktar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklandı.

EYLÜL AYI EVDE BAKIM MAAŞLARI YATTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi olan kişilere yönelik destekleme türlerinden biri olan evde bakım maaşları, her ayın 15’inde olduğu gibi eylül ayının 15’inde de vatandaşların hesabına geçti. Müjdeyi veren kişi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık oldu. Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine verilen evde bakım maaşlarının bu ay için de hesaba yattığını duyuran Bakan Derya Yanık, yardım kapsamında ödenen miktarın eylül ayı itibariyle 1 milyar 849 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu.

AÇIKLAMA BAKAN YANIK’TAN GELDİ

Gerçekleştirdiği açıklama kapsamında temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışın sonucunda yılın ikinci yarısında evde bakım maaşlarının 3 bin 336 TL olarak yatırılacağını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, açıklamalarının devamında; “Her ay düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımı işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sistemini bütünleşik sisteme entegre ettik. Ödemelerimizi şeffaf ve hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan yeni sistem üzerinden yapıyoruz. Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 554 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor” ifadelerine yer verdi.

BAŞVURULAR BAKANLIĞIN İL VE İLÇE BİRİMLERİNE YAPILIYOR

Başvuruların sürekli olarak alındığı evde bakım maaşından en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması yalında yararlanabileceği öğrenilirken; evde bakım maaşı almak için başvuru yapacak olan vatandaşların illerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne, ilçelerde ise, Sosyal Hizmet Merkezleri’ne engelli bireylerin yakınlarınca yapılabileceği bakanlık yetkilileri tarafından açıklandı.

Exit mobile version