Aileden 1 kişi mutlaka başvursun! Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı: Ailelere tam tamına 15.000 TL para veriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı belirtilerek yardımların devam edeceği ailelere 15 bin lira verileceği ifade edildi. Bu yardımın ise PTT üzerinden alınabileceği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yeni dönemde de sosyal yardım fırsatlarını sürdürdüğü belirtilerek aile yardımının biteceği bekleniyordu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında bu yardım ödemesinin devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan biten yardım ödemesini uzatma kararı aldıklarını belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 12 ay daha aile yardımı vermeye devam edileceği belirtilerek toplamda 15 bin lira verileceği ifade edildi.

12 AY BOYUNCA ÖDEME YAPILACAK

Aile Destek paketi uzadı mı uzayacak mı sorularının yanında merakla araştırılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koyduğu paylaşıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında söz konusu ödemelerin devam edeceğini ifade etti. Bu doğrultuda ailelere 1.250 TL aylık ödeme yapılıyor 12 ay boyunca yapılacak ödemeler doğrultusunda toplam 15 bin lira verileceği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her haneye verilen aynı zamanda çocuk destek bileşeni ile miktarı daha da yükselen Aile Destek paketi ödemeleri için bir yıllık süre belirlendiği hatırlanıyor. Bu süre bu ay dolacaktı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan yardım ödemesine devam etme kararı aldıklarını belirtti.

BAŞVURU DETAYLARI 

Gelen son bilgilere göre aile destek ödemesi %25 zamlı olarak hesaplara yatacak ve Temmuz ayından itibaren canlı maaşları ödeneceği iddiaları gündeme gelirken ödemelerin henüz aile destek ödemelerinin zamlandığı haberleri gelmedi.

Aile Destek yardımıyla her haneye 15.000 TL’ye Varan ödeme yapılıyor. Söz konusu destek ödemesine SYDV’ler veya e-Devlet üzerinden başvuru yapılabildiği ifade edildi.

Exit mobile version